Οι συνταγες της Χριστινας
-
Πατατοσαλάτα αντζούγιας… ένα σχεδόν κύριο πιάτο!
23/10/2022της Χριστίνας ΜαστρογιωργάκηΜια σαλάτα τόσο πλούσια γευστικά που επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την άποψη πως, «Μια καλή σαλάτα το μόνο που χρειάζεται δίπλα της, στο τραπέζι, είναι ένα καλής ποιότητας ψωμί»Διαβαστε το αρθρο -
-
Γιουβαρλάκια με ξινό τραχανά
16/10/2022της Χριστίνας ΜαστρογιωργάκηΒασίλειο της πριγκίπισσας Σούπας είναι ο... χειμώνας!Διαβαστε το αρθρο -
Αγνόπιτες (οι δύσκολες) και Ανεβατόπιτες (οι εύκολες)
09/10/2022της Χριστίνας ΜαστρογιωργάκηΟφείλουμε να αναφερθούμε στην ιδιαίτερη αυτή παρασκευή της Ανατολικής Κρήτης κυρίως, την αγνόπιτα δηλαδή, ακριβώς επειδή τείνει να ξεχαστεί μιας και η δυσκολία παρασκευής της δεν βοηθά στην διάδοσή της μέσα στις επόμενες γενιέςΔιαβαστε το αρθρο -
-
Δαμάσκηνα κονφί για τσιζ-κέικ και άλλες χρήσεις
02/10/2022της Χριστίνας ΜαστρογιωργάκηΜια πολύ λιτή σε υλικά και πολύ απλή σε εκτέλεση συνταγήΔιαβαστε το αρθρο -
Τυρόπιτα έκπληξη με ξίγαλο (ξινόγαλο)
25/09/2022της Χριστίνας ΜαστρογιωργάκηΗ σύνθεση της τυρόπιτας της σημερινής συνταγής είναι εξαιρετικά απλή και η εκτέλεσή της, εύκολη και σύντομη!Διαβαστε το αρθρο -
Ένα μαλαμπάρ (σπανάκι Κεϋλάνης) στο μπαλκόνι… και δυο συνταγές του στο τραπέζι!
11/09/2022της Χριστίνας ΜαστρογιωργάκηΜην το καθυστερείτε... βάλτε ένα μαλαμπάρ στο μπαλκόνι σας! Εμείς προς το παρόν θα σας αφήσουμε δυο απλές και πανόστιμες συνταγέςΔιαβαστε το αρθρο -
«Ποιος είναι ο καλός κιοφτές»;
04/09/2022της Χριστίνας ΜαστρογιωργάκηΚεφτέδες ζυμωμένοι με αρωματικά και άλλα χορταρικά, σε σφαιρική μορφή που, κατά κανόνα τηγανίζονται!Διαβαστε το αρθρο -
Γαλακτομπουρεκάκια… αλλιώς
14/08/2022της Χριστίνας ΜαστρογιωργάκηΈνα μικρό γαλακτομπούρεκο χειρός, με μπόλικη κρέμα, τραγανό από μέσα ως έξω και σιροπιασμένο σε βάθος!Διαβαστε το αρθρο -
Σάμαλη, η θερινή
07/08/2022της Χριστίνας ΜαστρογιωργάκηΜια συνταγή που θα σας δώσει μια σάμαλη και εύκολη και απλή και αφράτη και ζουμερή και αρωματική!Διαβαστε το αρθρο -
Ντολμάδες κολοκυθοανθών με πλιγούρι
31/07/2022της Χριστίνας ΜαστρογιωργάκηΟι ντολμάδες της σημερινής συνταγής, γίνονται από κολοκυθολούλουδα που στη γέμισή τους δεν έχουν καθόλου ρύζι. Κυρίαρχο υλικό είναι το πλιγούρι, πλαισιωμένο από κάποια λαχανικά και αρωματικά χόρτα, έτσι καθώς σε όλους του ντολμάδ...Διαβαστε το αρθρο