Τσάι από φύλλα δεσπολιάς (μουσμουλιάς)

Πρόσφατα αναφερθήκαμε στο εξαιρετικά γευστικό και θρεπτικό παγωμένο τσάι, που έφτιαξαν από φύλλα δεσπολιάς(μουσμουλιάς) ένα ζευγάρι Βρετανών στον Κερατόκαμπο.
Δεχτήκαμε λοιπόν πολλά μηνύματα για τη συνταγή, την οποία μας έστειλε ο κ. Sam, βήμα-βήμα.
Κόβουμε τα φύλλα προσεκτικά για να μη σπάσουν. Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
Στη συνέχεια ξύνουμε τις μικρές τρίχες από το πίσω μέρος των φύλων, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε ξανά. Μετά, παίρνουμε ένα-ένα φύλλο και με ένα κοφτερό μαχαίρι του αφαιρούμε το κεντρικό νεύρο.
Ετσι έχουμε κόψει κάθε φύλλο σε δυο κομμάτια. Στοιβάζουμε τρία-τέσσερα (3-4) κομμάτια φύλλων και τα ρολάρουμε.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα ρολά σε λωρίδες πλάτους ενός εκατοστού.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΣΑΓΙΟΥ
Το τσάι μας γίνεται με αναλογία πέντε φύλων ανά λίτρο νερού.
Βράζουμε τα φύλλα στο νερό για δέκα (10)λεπτά.
Αφήνουμε τα φύλλα να κρυώσουν μέσα στο νερό ,μετά τα σουρώνουμε με τη βοήθεια ενός μεγάλου σουρωτηριού και περνάμε το τσάι από τουλουπάνι για να γίνει διαυγές.
Το σερβίρουμε σκέτο ή με παγάκια και αν θέλουμε προσθέτουμε την γλυκαντική ύλη που μας αρέσει (μέλι, ζάχαρη, στέβια κ.α.)
Επίσης μπορούμε καθώς βράζει , να προσθέσουμε φλούδες πορτοκαλιού ή τζίντζερ για έξτρα άρωμα
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Μπορούμε να αποξηράνουμε τις ροδέλες των φύλλων σε ξηρό αλλά σκιερό μέρος και να τις φυλάξουμε καλά κλεισμένες σε γυάλινα βάζα.