Αντί να κάψουν κάηκαν

Μια βδομάδα ήταν αρκετή για τις διωκτικές αρχές για να επιστραφεί εντόκως στους δολιοφθορείς η απειλητική φράση «θα σας κάψουμε» που έγραψαν πάνω στο γεωτρύπανο που επιχειρούσε για λογαριασμό του Δήμου Βιάννου ανόρυξη ερευνητικής γεώτρησης στη θέση «Αγκισαρομούρι» της αγροτικής περιφέρειας Αμιρά.
Όπως σας ενημερώσαμε στο χθεσινό μας δημοσίευμα, οι εμπεριστατωμένες αστυνομικές έρευνες απέφεραν θετικά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ΕΛ.ΑΣ, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 16 Οκτωβρίου, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο άτομα καθώς μετά από έρευνες σε οικίες και χώρους που χρησιμοποιούν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι πέντε τεμάχια κροτίδων και ένα μαχαίρι.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Η εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση των αστυνομικών του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου είχε ως αποτέλεσμα την άμεση εξιχνίαση υπόθεσης πρόκλησης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας σε βάρος επιχείρησης στο Ηράκλειο.
Το περιστατικό αφορά την πρόκληση φθορών σε γεωτρητικό μηχάνημα, ιδιοκτησίας ιδιωτικής επιχείρησης που εκτελούσε σχετικές εργασίες για το Δήμο Βιάννου. Συγκεκριμένα, κατά το διάστημα 08 έως 09.10.2024 και σε χρόνο που το μηχάνημα ήταν σταθμευμένο σε επαρχιακή οδό σε περιοχή του Δήμου Βιάννου, άγνωστα άτομα προκάλεσαν φθορά σε αυτό αξίας, περίπου 50.000 ευρώ. Επιπροσθέτως, τα άγνωστα άτομα εκδήλωσαν απειλή προς τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης καθώς προέβησαν στην αναγραφή σχετικού μηνύματος στην επιφάνεια του μηχανήματος.
Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πρωινές ώρες, σήμερα (15.10.2024) πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς των ανωτέρω υπηρεσιών και αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς κατά την οποία εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι ανωτέρω καθώς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι πέντε (25) τεμάχια κροτίδων και ένα (1) μαχαίρι από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους ανωτέρω και σε οικίες και χώρους που χρησιμοποιούν.
Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης.
Το «ευχαριστώ» του Δημάρχου Βιάννου
«Ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» στην Ελληνική Αστυνομία που σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκλήρωσε την διαδικασία που οδήγησε στην εξιχνίαση της πράξης βαρβαρότητας που είχε σκοπό την παύση εργασιών ανόρυξης Δημοτικής γεώτρησης με την καταστροφή του γεωτρύπανου, τους οποίους θα οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης!
Η Ελληνική Αστυνομία με επαγγελματισμό με άμεσες και στοχευμένες ενέργειες εντόπισε τους δράστες δίνοντας το μήνυμα της ασφάλειας και Δικαιοσύνης προς τους πολίτες!!
Για άλλη μια φορά Ευχαριστούμε!!!