Χωρίς προβλήματα οι τοποθετήσεις
Συνεχίζεται αυτή την περίοδο η τοποθέτηση παγίδων για το δάκο στην περιοχή της Εμπάρου και του Θωμαδιανού.
Όπως μπορείτε να δείτε και στην κεντρική φωτογραφία του κειμένου, οι αλλαγές είναι συχνές και παρακολουθούνται από τους αρμόδιους, με τη διαδικασία να προχωράει χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής.
Από εκεί και πέρα, ορισμένα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί σε άλλες περιοχές του Δήμου, με παγίδες οι οποίες έχουν μείνει για αρκετό καιρό στα δέντρα, δεν ισχύουν για την ευρύτερη Έμπαρο, εκεί όπου γίνονται προσπάθειες ώστε να μην υπάρχουν ζητήματα με το δάκο, σε αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή για τους ελαιοπαραγωγούς, με τις αλλαγές των παγίδων να είναι συχνές.
Τέλος, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες οι ελκυστικές παγίδες αποτελούν την κλασσική μέθοδο παρακολούθησης του πληθυσμού του δάκου, ενώ οι παγίδες αυτές αναρτώνται στο εσωτερικό της κόμης του δέντρου, από τον Ιούνιο έως τα τέλη Οκτωβρίου και ελέγχονται ανά πενθήμερο ή εβδομάδα.