Τρέχουν και δε φτάνουν!
Ικανοποίηση από την πολύ καλή φετινή χρονιά στις ελαιοπαραγωγικές περιοχές του Δήμου Βιάννου
Εξαιρετικά εξελίσσεται η φετινή ελαιοκομική χρονιά στην Έμπαρο καθώς οι παραγωγοί τρέχουν και δε φτάνουν...για να προλάβουν να αλέσουν έγκαιρα όλη την ποσότητα της ελιάς τους.
Παραγωγοί κι εργάτες δουλεύουν νυχθημερόν για να καταφέρουν να δώσουν όλη την ελιά τους στο ελαιουργείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Εμπάρου ενώ αυτή την εβδομάδα, αν και στην "καρδιά" των Χριστουγέννων, είναι δεδομένο ότι θα ... φορτσάρουν περαιτέρω.
Υπολογίζεται ότι η συνολική ποσότητα του έξτρα παρθένου ελαιολάδου που θα παραχθεί θα ξεπεράσει τους 500 τόνους.
Η ικανοποίηση, όπως είναι φυσικό, είναι διάχυτη στους κόλπους της διοίκησης του Συνεταιρισμού.
"Αυτά για μας είναι πολύ καλά νέα. Εάν συνεχίσομε με αυτό το ρυθμό, θεωρώ δεδομένο ότι η τελική εικόνα θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία! Είμαστε ικανοποιημένοι και καλούμε τον κόσμο να προσέλθει για να αλέσει το προϊόν του", τόνισε στο Viannitika.gr ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού και Πρόεδρος της Κοινότητας Εμπάρου, Γιώργος Περογιαννακάκης.
Όπως έχουμε ξαναγράψει, και όπως τελικά διαφαίνεται, η τελική τιμή δεν θα ξεπεράσει τα 3,50 ευρώ το κιλό, ενώ για τα λάδια μικρότερης οξύτητας των τριών γραμμών, θα είναι σαφώς χαμηλότερη.
Ο κ. Περογιαννάκης εξήγησε ότι ποτέ δεν μένει περσινή ποσότητα λαδιού στις αποθήκες των παραγωγών και αυτό, όπως τόνισε, δείχνει και τη λογική των παραγωγών - μελών του Συνεταιρισμού.
"Εμείς αυτά δεν τα κάνουμε. Δεν προλαβαίνει, βασικά, να μείνει λάδι. Θα δούμε μετά τις γιορτές πώς θα κινηθούμε και φέτος. Ώστε να καταφέρουμε να πουλήσουμε το μοναδικό προϊόν που με κόπο παρήγαγαν τα μέλη μας", επισήμανε.
Μάλιστα, σε μία κίνηση σεβασμού προς τα μέλη του, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός, για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα τους προσφέρει από ένα κρασί, εξαιρετικής ποιότητας, παραγωγής του Συνεταιρισμού με την ευχή η υγεία και η αγάπη να μπουν σε κάθε σπίτι και το 2022 να είναι μια πραγματικά καλή χρονιά για όλο τον κόσμο!