Το τριήμερο του "Διαβάτη"

Με την ... "άδεια" της πανδημίας και καιρού επιτρέποντος, όσοι Βιαννίτες επιθυμούν, μπορούν να λάβουν μέρος στην εκδρομή - Δείτε πρόγραμμα, τιμές και προϋποθέσεις
Τριήμερη εκδρομή διοργανώνει ο Σύλλογος Βιαννιτών Αττικής "Ο Διαβάτης" στις 11-12-13 Νοεμβρίου σε Καλαμπάκα, Μετέωρα, Λίμνη Πλαστήρα, Πύλη, Ελάτη και Περτούλι.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
1η ημέρα: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11/11/22
Αθήνα - Λίμνη Πλαστήρα – Καλαμπάκα
Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για τη λίμνη Πλαστήρα ή αλλιώς Λίμνη Ταυρωπού, με ενδιάμεση στάση για καφέ στην περιοχή της Λαμίας.
Η ιδέα για την τεχνητή λίμνη ανήκει στον στρατηγό Πλαστήρα, όταν το 1935 επισκέφθηκε την γενέτειρά του, μετά από καταστροφικές πλημμύρες στη περιοχή και υλοποιήθηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος.
Στάση στο φράγμα της λίμνης που είναι πραγματικά εντυπωσιακό (μήκος 200 μέτρα και ύψος 83 μέτρα) για φωτογραφίες και αγορά αναμνηστικών, πέρασμα από την Πλαζ Λαμπερού (προαιρετικό γεύμα) Μέσα από μία πανέμορφη διαδρομή συνεχίζουμε για την Καλαμπάκα
Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την Καλαμπάκα. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα: ΣΑΒΒΑΤΟ 12/11/22
Καλαμπάκα – Μέτσοβο- Καλαμπάκα
Πρόγευμα μπουφές. Αφιερωμένη στο Μέτσοβο η σημερινή απόδραση. Η παραδοσιακή ηπειρώτικη αρχιτεκτονική χαρακτηρίζει το χωριό που κυριαρχεί η πέτρα, το ξύλο και το κεραμίδι. Στο ελεύθερο χρόνο επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Αβέρωφ-Τοσίτσα όπου ξεδιπλώνεται όλη η Ιστορία αλλά και η παράδοση του Μετσόβου, προσκύνημα στην Αγία Παρασκευή με το εξαιρετικό τέμπλο θα μας εντυπωσιάσει. Επιστροφή το απόγευμα στην Καλαμπάκα.
3η ημέρα: Κυριακή 13/11/22
Καλαμπάκα – Πύλη – Ελάτη – Περτούλι - Τρίκαλα
Πρόγευμα μπουφες. Αναχώρηση για επίσκεψη στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου. Τα Μετέωρα έχουν χαρακτηριστεί ως το δεύτερο Άγιον Όρος και συνεχίζουν τη μοναστική παράδοση εδώ και έξι περίπου αιώνες. Αυτό το μεγαλούργημα της φύσης αποτελεί ένα μοναδικό σε ομορφιά γεωλογικό φαινόμενο και ένα σημαντικό μνημείο της Ορθοδοξίας.
Ακολούθως, στις πλαγιές του Κόζιακα στις παρυφές της Πίνδου, όπου μέσα από μια καταπράσινη διαδρομή αλπικής ομορφιάς θα επισκεφθούμε τα χωριά Ελάτη – Περτούλι, περνώντας από την ιστορική Παναγίας των Μεγάλων Πυλών (Πόρτα Παναγιά) που χτίστηκε το 1283 και έχει κηρυχθεί Εθνικό Μνημείο. Πέρασμα από Πύλη Τρικάλων.
Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ.
Τιμή κατ’ άτομο : 150 Ευρώ
Περιλαμβάνονται
-Μεταφορές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
-2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο FAMISSI *** στο κέντρο της Καλαμπάκας
-Πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο και
-Ασφάλεια Αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
ΔΕΝ περιλαμβάνονται:
Είσοδοι σε τυχόν μουσεία, αξιοθέατα, ποτά, γεύματα, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό. Ο φόρος διαμονής (άρθρο 53 – v.4389/16) για το ξενοδοχείο (1,5 ΕΥΡΩ ΦΟΡΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΑΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ/ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ)
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΑΤΟΜΑ 30
Τηλέφωνα κρατήσεων – συνεννόησης:
Γιώργος Στρατογιαννάκης: 6944430330
Γιώργος Διακάκης: 6936718787
Γιάννης Κατωγιαννάκης: 6939943438/ 6977213913
Αριστομένης Συγγελάκης: 6955474871
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 07/11/2022
Κράτηση με την καταβολή του ποσού στον λογαριασμό του ΔΙΑΒΑΤΗ στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (IBAN GR5001101030000010300368700)