Το "Αγιοθέσι" στο Κατωφύγι
Εκπληκτικές εικόνες ήρθαν στο φως από το άγνωστο σπήλαιο "Αγιοθέσι" που βρίσκεται πάνω από το Κατωφύγι Βιάννου.
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Μανώλης Μανουσάκης, ξενάγησε μια ομάδα ανθρώπων που ήθελαν να εξερευνήσουν το όμορφο σπήλαιο, η οποία απαρτίζονταν από τον Νίκο Μάνεση, τη Στέλλα Κοκολάκη, την Ελένη Βασιλάκη, την Εύη Βασίλεβα, τον Αλέξανδρο Καρακωνσταντάκη, τον Μπάμπη Σκεπετζάκη και τον Χριστόφορο Χειλαδάκη, του οποίου με τη άδεια δημοσιεύουμε τις φωτογραφίες.
Πρόκειται για ένα σπήλαιο το όποιο παραμένει άγνωστο, επειδή είναι εξαιρετικά αδύνατο να εντοπιστεί από κάποιον που δεν γνωρίζει την περιοχή. Γι'αυτό ακριβώς κρίθηκε απαραίτητη η βοήθεια του κ. Μανουσάκη, ενός ανθρώπου που γνωρίζει σαν την παλάμη του χεριού του την ευρύτερη περιοχή.
Στο πανέμορφο "ασημένιο" σπήλαιο, όπως το χαρακτηρίζει ο κ. Χειλαδάκης, μπορεί να δει κάποιος σταλακτίτες και σταλαγμίτες και διάφορους εντυπωσιακούς σχηματισμούς πολύ ιδιαίτερων αποχρώσεων.
Δείτε τις εκπληκτικές εικόνες:











