Το μνημείο και η τραγωδία

Τι λένε οι παλαιότεροι για τα τρία αδελφάκια που ήταν μεταξύ των θυμάτων των Ναζί - Συγκλονίζει η τιμητική πλάκα με τα ονόματα των νεκρών!
Από χθες ένα σημαντικό έργο για την ιστορία της Βιάννου, μπήκε σε τροχιά υλοποίησης με το μνημείο Πεσόντων στο μαρτυρικό Κεφαλοβρύσι να παίρνει σάρκα και οστά.
Οι εργασίες άρχισαν και στη φάση αυτή μπαίνουν αρχικά οι πέτρες, καθώς η βάση θα είναι πετρόχτιστη κι εν συνεχεία θα τοποθετηθεί η μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα των πεσόντων που μαρτύρησαν στα χέρια των Γερμανών.
Η συγκίνηση στο χωριό, για αυτή την εξέλιξη, είναι μεγάλη, καθώς επί χρόνια περίμεναν για αυτό το μνημείο αφού ποτέ έως τώρα δεν είχαν ένα χώρο για να κάνουν τρισάγιο στη μνήμη των αδικοχαμένων συγγενών τους.
Μεταξύ των θυμάτων, λέγεται πως ήταν και τέσσερα παιδιά, ηλικίας περιπου 8,12,15 και 17 ετών.
Έτσι θα είναι η τιμητική πλάκα με τα ονόματα των πεσόντων - Πάνω διακρίνονται τα ονόματα των 4 παιδιών!
Μάλιστα τα τρία από αυτά ήταν αδέρφια! Εκτελέστηκαν και τα τέσσερα...
Στήθηκαν απέναντί τους οι ψυχροί εκτελεστές και τα οδήγησαν στο θάνατο μαζί με 32 ακόμη ντόπιους.
"Δηλητήριο στους εκτελεστές", μονολογούν ακόμη και σήμερα οι παλιοί!