Τι θα ισχύσει στις μετακινήσεις από και προς Δήμο Βιάννου

Το πρώτο δειλό βήμα για την χαλάρωση του lockdown ξεκινάει από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπως ανακοίνωσε χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς υπάρχουν μετατροπές σε ότι αφορά τις διαδημοτικές μετακινήσεις.
Συγκεκριμένα οι μετακινήσεις με όχημα και με SMS στο 13033 με κωδικό 6 θα γίνονται για τη μετάβαση σε υπαίθριο χώρο με σκοπό την άσκηση και μόνο τα Σαββατοκύριακα.
Σε αυτές τις μετακινήσεις επιτρέπονται να βρίσκονται μαζί έως 3 άτομα ή μία οικογένεια.
Η επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες, απέφυγε να πάρει θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα και το πήρε πάνω της η κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψιν την κόπωση των πολιτών.
Επιπλέον, υπάρχει η πεποίθηση ότι η μεταφορά δραστηριοτήτων σε ανοιχτούς χώρους, με τη βοήθεια των καιρικών συνθηκών, είναι πιο ασφαλής σε σχέση με μαζώξεις σε σπίτια και κλειστούς χώρους.
Τέλος αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες μόνο τα Σαββατοκύριακα και εντός νομού.