Τα πρώτα πρόστιμα
"Ακριβά" πλήρωσαν τη μετακίνηση τους, δύο κάτοικοι της Κάτω Βιάννου
Οι δύο άνδρες μετακινήθηκαν προκειμένου να εκτελέσουν αγροτικές εργασίες σε κάποιο από τα λιόφυτα τους, όμως δεν έφεραν μαζί τους τη σχετική βεβαίωση μετακίνησης όταν "έπεσαν" σε έλεγχο των ανδρών της αστυνομίας, οι οποίοι τους επέβαλαν το πρόστιμο των 150 ευρώ.
Υπενθυμίζουμε, πως λόγω της ιδιαίτερης φύση της αγροτικής εργασίας, οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν στη σχετική φόρμα τη θέση/θέσεις στην οποία θα μετακινηθούν και στην οποία/οποίες θα παραμείνουν μέχρι το πέρας των εργασιών τους, καθώς επίσης και το ωράριο κατά τη διάρκεια του οποίου θα απασχοληθούν στις αγροτικές τους εργασίες.
Επίσης, απαραίτητο είναι, εφόσον ο επαγγελματίας αγρότης απασχολεί εργάτες γης, να τους παρέχει την ειδική βεβαίωση κυκλοφορίας εργαζομένου στην οποία πρέπει να αναγράφεται τα στοιχεία του αγρότη, το σημείο απασχόλησης και το ωράριο, ενώ το έγγραφο πρέπει ακόμα να φέρει τη σφραγίδα του αγρότη.
Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι, εφόσον τους ζητηθεί, οι αγρότες είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν την ταυτότητα τους και τη σχετική βεβαίωση κυκλοφορίας και να τηρούν κατά γράμμα τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ για την αποφυγή συνωστισμού.