Στο τραπέζι… οι αποζημιώσεις

Μόλις ολοκληρώθηκε στα γραφεία του Δήμου Βιάννου η συνάντηση με θέμα συζήτησης, την πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από μερικές μέρες στην Έμπαρο.
Στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκε ο Δήμαρχος Βιάννου, οι δύο αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Εμπάρου, μέλος της Πολιτικής Προστασίας και πληγέντες από την πρόσφατη πυρκαγιά.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής από την Πολιτική Προστασία, όπου θα γίνει μια προσπάθεια της ακριβής καταγραφής των αγροτεμαχίων που καταστράφηκαν, μιας και οι παραγωγοί της περιοχής αμφισβητούν ότι ήταν 25 τα στρέμματα που κάηκαν.
Επικεφαλής αυτής της επιτροπής θα είναι ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Εμπάρου, κ. Γιώργος Περογιαννάκης και ένας παραγωγός από τους πληγέντες της φωτιάς.
Σε επικοινωνία του με το viannitika.gr, ο κ. Περογιαννάκης τόνισε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να βρεθεί μια λύση για το θέμα.
Αναλυτικά τα όσα μας είπε:
«Είμαστε διατεθειμένοι να πάμε μέχρι και το Υπουργείο και να μιλήσουμε με όλους τους Βουλευτές του Ηρακλείου, μιας και για ορισμένους ελαιοπαραγωγούς πρόκειται για ολοκληρωτική καταστροφή. Εγώ δεσμεύομαι ότι θα είμαι δίπλα στους πληγέντες και τους παραγωγούς και μπορούν να με ‘’ενοχλήσουν’’ ανά πάσα ώρα και στιγμή».
Τέλος, σε μια σημαντική πράξη προχωράει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εμπάρου, καθώς αναλαμβάνει την προμήθεια ειδών άρδευσης σε όσους παραγωγούς επλήγησαν από την πυρκαγιά της Κυριακής.