Στο Αυτόφωρο για τη φωτιά
Η πρόκληση πυρκαγιάς ειναι μια παράβαση που πέρα από τις συνέπειες που μπορεί να έχει για τον υπαίτιο, κρύβει πολλούς κινδύνους για τους συνανθρώπους του, τις περιουσίες και το περιβάλλον.
Δεν μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι βάζοντας μια φωτιά, η οποία θα ξεφύγει από τον έλεγχο, θέτει σε κίνδυνο πρώτα από όλα την οικογένεια του υπαίτιου, τη δική του περιουσία και τα σπίτιά του κοντινότερου οικισμού, καθώς και τις ζωές των οικείων του και των συγχωριανών του.
Με αυτό το σκεπτικό, ο συλληφθείς για μια φωτιά που προκλήθηκε στο Πενταμόδι, θα πρέπει να σκεφτεί καλύτερα την επόμενη φορά που θα πάει να ανάψει φωτιά.
Ο συγκεκριμένος άνδρας συνελήφθη στα πλαίσια του Αυτοφώρου ένας άνδρας ο οποίος επιχείρησε το μεσημέρι της Πέμπτης να κάψει ξερά κλαδιά. Ενα συμβάν που κινητοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Στο σημείο έσπευσαν 4 άνδρες με 2 οχήματα, οι οποίοι έσβησαν τη φωτιά και συνέλαβαν το συγκεκριμένο άτομο που βαρύνεται για εμπρησμό από αμέλεια.