Στην τελική ευθεία

Ένα σημαντικό έργο για την "λεκάνη" της Εμπάρου είναι ο καθαρισμός του Μπαρίτη ποταμού.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα είχαν εκφραστεί ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα υπερχείλισης του νερού την περίοδο του Χειμώνα, ειδικότερα μετά τις πλημμύρες που είχαν γίνει στο γειτονικό Δήμο Μινώα Πεδιάδας.
Έτσι εδώ και μερικούς μήνες "τρέχει" το εν λόγω έργο, με τις εργασίες να έχουν ξεκινήσει από το Ξενιάκο και αυτή την περίοδο να βρίσκονται στην Έμπαρο, με την πρόοδο να είναι σημαντικοί, όπως αναφέρουν και οι πρόεδροι των συγκεκριμένων κοινοτήτων στο viannitika.gr.
Πιθανότατα οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου, ενώ η Περιφέρεια Κρήτης έχει αναλάβει και άλλα σημαντικά έργα στο Δήμο Βιάννο, με τον καθαρισμό του δρόμο Ψαρής Φοράδας - Καλαμιού και την ασφαλτόστρωση του κομματιού από το Πεύκο έως και τα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της Περιφέρειας.