Στην Κάτω Βιάννο πριν σχεδόν έναν αιώνα!
Μια πραγματικά ιστορική φωτογραφία για το χωριό της Κάτω Βιάννου, από το αρχείο του αξέχαστου, Γιώργου Κονδυλάκη
Η φωτογραφία είναι από Δημοτικό Σχολείο της Κάτω Βιάννου, πριν 96 χρόνια, δηλαδή το έτος 1927!
Ο Δάσκαλος στην φωτογραφίας είναι ο Χαράλαμπος Τζανάκης, μαζί με 35 παιδιά! Από αριστερά, όπως τους αναγνώρισε η Σοφία Μανδαλάκη πριν 20 χρόνια, διακρίνονται:
Όρθιοι τελευταία σειρά:
Μανδαλάκης Εμμανουήλ του Νικολάου (Κολητήρι),Μηλιαράς Εμμανουήλ του Βασιλείου (Λουμπές), Μανδαλάκης Γεώργιος του Νικολάου (του Κοκόλη), Αγγουράκης Νικόλαος (Σκαμπίλας), Δουλγεράκης Ελευθέριος (Μουστάκενας), Σταματουλάκης Εμμανουήλ του Γρηγορίου(Κτηνίατρος), Τζανάκης Γεώργιος του Δημητρίου(Γραμματικός)
Προτελευταία σειρά:
Δουλγεράκης Μιχαήλ του Φώτη(Μιχαλάκης), Παπαδάκης Εμμανουήλ του Γεωργίου(Πάτερημός), Αγγουράκης Ζαχαρίας του Αριστείδη, Άγνωστο παιδί από τα Αμιρα, Τζανάκης Εμμανουήλ(Πιτοδημήτρη), Μανδαλάκης Δημήτριος του Ιωάννου (του Κατεργιού), Αγγουράκης Δημήτριος του Νικολάου(Μυλωνά), Σπανάκης Εμμανουήλ(Σπανής), Τζανάκης Εμμανουήλ του Χαρ.(του δασκάλου).
Τρίτη σειρα:
Αγγουράκη Μαρία του Χ. (Κουτσό), Άγνωστο κορίτσι από Αμιρά, Χρηστάκη Ελένη του Γ. (Μαραγγίνα), Προνάκη Ευγενία ( του Δράκου), Σταματουλάκη Σοφία του Γεωρ., Μανδαλάκη Χρυσή του Νικ., Σταματουλάκη Χαρίκλεια του Γεωρ., Αγγουράκη Μαρία του Νικ. (Μυλωνού), Τζανάκης Ελευθέριος του Χαρ, (του δασκάλου), Άγνωστο κορίτσι από Αμιρά.
Επόμενη σειρά μπροστά:
Άγνωστο κορίτσι από ξένο χωριό, Μανδαλάκης Ευάγγελος του Ιωάννη, Αγγουράκης Γρηγόριος του Α, Μανδαλάκης Νικόλαος του Γ, (του Γεωργουλιού, Παπαδάκης Αριστείδης του Γ., Μανδαλάκης Εμμανουήλ του Ι. (Κατεργιού), Παπαδάκης Ευάγγελος του Ι.
Μπροστά:
Μηλλιαράκης Νικόλαος του Πολ., Τζανάκη Χρυσούλα του Χ.,