Σε επιφυλακή ο Δήμος Βιάννου

Σε γενική επιφυλακη έχουν τεθεί σήμερα όλα τα μέλη της ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βιάννου και φυσικά όλοι οι εθελοντές, καθώς είαι πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για σήμερα Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021, η κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς για τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων είναι σε κατηγορίας κινδύνου: 4, δηλαδή πολύ υψηλός και για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου: 3, δηλαδή υψηλός
Ως εκ τούτου, όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας καλούνται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, όπως συνέβη στο Δήμο Βιάννου όπου αποφασίστηκε γενική επιφυλακή.
Υπενθυμίζεται στους πολίτες η απαγόρευση καύσης και χρήσης πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, όπως και την προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων, στα δάση και άλλες ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας.
Παρακαλούνται οι πολίτες να σεβαστούν τις απαγορεύσεις, να ενημερώνονται μόνο από επίσημες πηγές και να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών.
Δείτε οδηγίες προστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies
166 ΕΚΑΒ
100 ΕΛΑΣ
199 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ
112 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
108 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ