Ρεκόρ στα... βροχόμετρα
Ως ένα από τα πιο βροχερά διήμερα που έχουν ζήσει, χαρακτηρίζουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι διάφορων περιοχών του Δήμου Βιάννου την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τον καιρό από το πρωί της Δευτέρας.
Με τα βροχόμετρα να δείχνουν πως η χρονιά μπήκε απροσδόκητα δυναμικά, πολλοί παραγωγοί εκφράζουν πλέον φόβους πως αν συνεχιστεί η κατάσταση θα πρέπει να συζητάμε για ζημιές, καθώς τα χωράφια τους, ειδικά στην περιοχή της Εμπάρου, έχουν μετατραπεί σε... λίμνες!
Συγκεκριμένα, στην Έμπαρο έχουν καταγραφεί μέσα στο 2020 275 χιλιοστά νερού(!) με τα περίπου 200 να πέφτουν τις τελευταίες δύο ημέρες.
Την πρώτη βδομάδα του 20', στον Αμιρά 238 χιλιοστά, στην Άνω Βιάννο 153, στον Χόνδρο 115 και στην Ψαρή Φοράδα 46.
Αξίζει να αναφέρουμε πως το βράδυ η γέφυρα του Αναποδάρη στη Δέρματο παρέμεινε αδιάβατη, ενώ ο Αναποδάρης "φούσκωσε" σε πολλά σημεία, όπως για παράδειγμα στη Γαρίπα και τα Καλύβια.
Η φωτογραφία του Νίκου Σωμαράκη από τη γέφυρα Καλυβίων είναι χαρακτηριστική.