"Χαμογελάμε αλλά δεν εφησυχάζουμε"

Για την θετική, όπως φαίνεται, έκβαση στην υπόθεση με τον μαθητή που βρέθηκε θετικός σε rapid test αλλά αρνητικός στο (1ο) Μοριακό Τεστ, αλλά και τις ενέργειες που έγιναν για την έγκαιρη ενημέρωση των γονέων και όλων των εμπλεκόμενων, τοποθετήθηκε ο Προεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Άνω Βιάννου, Θοδωρής Καρτσάκης.
Ολόκληρη η τοποθέτηση του:
"Με αίσθημα μεγάλης ανακούφισης υποδέχτηκαν οι γονείς και τα παιδιά τα αρνητικό αποτελέσματα του μοριακού τεστ COVID-19 στο οποίο υπεβλήθη χθες μαθητής της Ε' ταξης του δημοτικού σχολείου Άνω Βιάννου.
Ευχόμαστε στο παιδί του σχολείου μας περαστικά και καλή ανάρρωση. Χαμογελάμε αλλά δεν εφησυχάζουμε! Το οφείλουμε, καθώς ο Νομός Ηρακλείου όπως ήδη ανακοινώθηκε, μπαίνει από αύριο στο "βαθύ κόκκινο" με ότι αυτό συνεπάγεται και δικαιώνοντας πλήρως τις μεγάλες ανησυχίες μας, να απαιτήσουμε από τους αρμόδιους αυξημένη προσοχή και να μην επιτρέψουμε καμία απολύτως χαλαρότητα, να ζητήσουμε για ακόμα μια φορά την καλύτερη, ταχύτερη και άμεση ενημέρωση των ειδικών και των φορέων καθώς για ακόμα μια φορά τα αντανακλαστικά τους δεν ήταν αυτά που θα έπρεπε!
Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι είναι απαραίτητο όταν τα σχολεία ανοίξουν ξανά, να υπάρξει καλύτερος συντονισμός όλων των φορέων με σκοπό την άμεση και έγκυρη ενημέρωση καθώς κάθε λεπτό καθυστέρησης σε τέτοιες περιπτώσεις αφήνει πρόσφορο έδαφος να διακινούνται σε μια μικρή κοινωνία όπως η δική μας ανυπόστατες φήμες, που στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, σπέρνουν τον πανικό, στοχοποιούν οικογένειες και σπιλώνουν αθώους ανθρώπους.
Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων για να αποτρέψει όλα τα παραπάνω ζητάει για πολλοστή φορά να υπάρξει σχεδιασμός πρόληψης και καλύτερη συνεργασία των αρμόδιων φορέων, ζητάει επίσης να γίνουν άμεσες ενέργειες προκειμένου να πραγματοποιηθούν ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ rapid test στο σύνολο των εκπαιδευτικών, οδηγών, συνοδών, καθαριστριών και δειγματοληπτικά στους γονείς όχι τώρα και λόγω του γεγονότος αλλά κάθε Δεκαπενθήμερο. ΠΡΟΛΗΨΗ. Καλύτερα να προλαμβάνει παρά να θεραπεύει. «Παίξαμε» με τη φωτιά δύο φορές, σταθήκαμε τυχεροί δεν έχουμε δικαίωμα να ρισκάρουμε ξανά. Όσον αφορά λάθη και παραλήψεις καταγράφηκαν σε συνεργασία με την διεύθυνση και έχουν γίνει απαραίτητες ενέργειες διόρθωσης σε ενδεχόμενο μελλοντικό πιθανό κρούσμα. Η λειτουργία του σχολείου αναστέλλεται μέχρι την 15 Μαρτίου.
ο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον υπεύθυνο covid του σχολείου απολύμανση στο χώρο"