"Τελευταία έκκληση για τον ΤΟΕΒ"

Πιθανότατα η τελευταία απόπειρα για τη σύσταση του ΤΟΕΒ στην περιοχή της Εμπάρου βρίσκεται σε εξέλιξη - "Πρέπει να προστατεύσουμε το πολύτιμο αγαθό του νερού με τη δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης", τονίζει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Εμπάρου, Γιώργος Περογιαννάκης
Σε τέλμα φαίνεται πως βρίσκεται το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή κατοίκων από τις Κοινότητες Εμπάρου, Ξενιάκου και Μιλλιαράδων ώστε να ολοκληρωθεί η σύσταση του ΤΟΕΒ που θα εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή στη λεκάνη της Εμπάρου.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Εμπάρου, Γιώργο Περογιαννάκη, ο φάκελος βρίσκεται στο 80% της ολοκλήρωσης του και δυστυχώς η απροθυμία αρκετών συντοπιτών του, έχει "παγώσει" τη διαδικασία. Παρόλα αυτά, όπως ο ίδιος επισημαίνει, οι υποστηρικτές τους εγχειρήματος έχουν ακόμα μια ευκαιρία για να προχωρήσει η διαδικασία.
"Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε όλοι το βήμα που απαιτείται και να βγούμε μπροστά ώστε να δημιουργηθεί ο φορέας διαχείρισης των υδάτων στην περιοχή μας, που τόσο έχουμε ανάγκη", ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε:
"Έχουμε μια τελευταία ευκαιρία να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία μετά από τόσα χρόνια. Δυστυχώς λόγω αμέλειας ή και ανασφάλειας, η δημιουργία του ΤΟΕΒ δεν έχει στηριχτεί από κάποιους συντοπίτες μας. Σε αυτούς θα απευθύνω έκκληση, να έρθουν και να με βρουν ώστε να μπούμε όλοι μαζί μπροστά και να συμμετέχουμε στη σύσταση του ΤΟΕΒ, σε μια εποχή που η παροχή του πολύτιμου αγαθού του νερού, φαίνεται να μην είναι δεδομένη."