"Παρέα" με τον Εγκέλαδο

Την εκτίμηση ότι ενδεχομένως να έχουμε κι άλλο σεισμό ίδιου μεγέθους με τον χθεσινό, που αναστάτωσε την Κρήτη, εξέφρασε ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης ενώ η αγωνία των πολιτών είναι μεγάλη
Δεν αποκλείει ο γνωστός σεισμολόγος, Άκης Τσελέντης, να σημειωθεί κι άλλος σεισμός με μεγέθος, πάνω κάτω, 5 Ρίχτερ, όπως αυτός που αναστάτωσε, τα ξημερώματα του Σαββάτου, τους κατοίκους πολλών περιοχών της Κρήτης.
Στο Δήμο Βιάννου το θέμα αυτό μονοπώλησε τις συζητήσεις, όπως ήταν φυσικό, ενώ όπως γράψαμε από την πρώτη στιγμή, καταγράφηκαν και μικρής έκτασης ζημιές κυρίως στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος όπου ήταν το επίκεντρο.
Ο κ.Τσελέντης, σε νέα ανάρτησή του, τονίζει ότι: "Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η διηγερμένη ζώνη έχει καλυφθεί σχεδόν πλήρως με σεισμούς. Δεν φαίνονται άσπαστα τμήματα. Κρατάμε μια επιφύλαξη για τυχόν μετανάστευση σε γειτονικά ρήγματα. Για αυτό κάθε λίγες ώρες, οι σεισμολόγοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου αναλύουν συνεχώς τις καταγραφές".