"Οριακά" ο Αναποδάρης
Για τρίτη συνεχή μέρα βρίσκεται στα όρια της η γέφυρα που διέρχεται ο Αναποδάρης στη Δέρματο.
Το ύψος της στάθμης του Αναποδάρη ξεπέρασε αυτό της γέφυρας από τα ξημερώματα της 7ης Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία έβρεχε ασταμάτητα, ενώ σύμφωνα με τους κατοίκους, αυτή τη στιγμή η στάθμη του ποταμού βρίσκεται οριακά χαμηλότερα.
Η γέφυρα ήταν κλειστή και την 3η Ιανουαρίου για τον ίδιο λόγο, κάτι που σημαίνει πως ήδη μέσα στο 2020, οι κάτοικοι βιώνουν μια ταλαιπωρία, αλλά και μια αγωνία, που πιθανότατα δεν θα σταματήσει για τους επόνους τρεις μήνες.
Τονίζεται πάντως πως αρκετοί από αυτούς, θεωρούν πως το μόνο που χρειάζεται για να μην κλείνει τόσο συχνά η γέφυρα, είναι συχνότερο καθάρισμα από τα φερτά υλικά σε κάποια σημεία, προκειμένου να μεγαλώσει η κοίτη του ποταμού.
Φυσικά υπάρχουν αρκετοί υποστηρικτές μιας μόνιμης λύσης, δηλαδή της κατασκευής μιας άλλης γέφυρας, ωστόσο αυτό το σενάριο ρεαλιστικά, δεν φαίνεται εφικτό.