"Βροχή" τα...προβλήματα
Τον ερχομό του Φθινόπωρου νιώθουν το τελευταίο 48ωρο και οι κάτοικοι της Κρήτης, με τις βροχές να δημιουργούν τα πρώτα προβλήματα.
Η αλήθεια είναι πως, ειδικά οι ελαιοπαραγωγοί, είδαν αυτά τα νερά σαν "δώρο Θεού", όμως δημιουργήθηκαν αρκετά προβλήματα στις μετακινήσεις και την ηλεκτροδότηση.
Συγκεκριμένα, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση είχαν περιοχές όπως η Καλλιθέα, οι Μεσαμπελιές, το Κορακοβούνι, το Ατσαλένιο, η Θέρισσος, ο Μασταμπάς και πολλές άλλες, με κάποιες από αυτές να μένουν στο "σκοτάδι" έως και τρεις ώρες!
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως στα δυτικά του Ηρακλείου οι βροχόπτωση έφτασε τα 19 χιλιοστά.
Σε ότι αφορά την κατάσταση των δρόμων, η σκόνη που είχε κατακαθίσει μετά από τους καλοκαιρινούς μήνες στην άσφαλτο σε συνδυασμό με τη βροχή, έκαναν το οδόστρωμα εξαιρετικά ολισθηρό κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να σημειωθεί μπαράζ τροχαίων ατυχημάτων, ευτυχώς όχι σοβαρών, στο σύνολο του νομού Ηρακλείου. Γι'αυτόν τον λόγο, σε εγρήγορση ήταν διαρκώς οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.
Στα νοτιοανατολικά του νομού και στους Δήμους Μινώα Πεδιάδας και Βιάννου, τα πράγματα εξελίχθηκαν σχετικά ομαλά. Αξίζει να αναφερθεί, πως ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας εξέδωσε ανακοίνωση το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς αναμένοντας ακραία καιρικά φαινόμενα από τις 8 το βράδυ της ίδιας μέρας στην περιοχή. Το βροχόμετρο στο Αρκαλοχώρι, έδειξε 19,5 χιλιοστά.
Στο Δήμο Βιάννου, οι μεγαλύτερες βροχές καταγράφηκαν σε Χόνδρο(9) και Έμπαρο(6.5). Στην Άνω Βιάννο η βροχή έφτασε τα 6 χιλιοστά και στον Αμιρά τα 4.5.