"Βράζουν" για τον τουρισμό!
Στα "κόκκινα" είναι οι επαγγελματίες και ειδικότερα οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων, στην περιοχή του Καστρίου και του Κερατοκάμπου.
Όπως σας έχουμε μεταφέρει με συνεχή ρεπορτάζ, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τις υπό εξέλιξη εκσκαφές που αφορούν στα δίκτυα του Βιολογικού Καθαρισμού, οι οποίες γίνονται στο Καστρί αυτή την περίοδο.
Αυτό, διότι από τις εργασίες έχει προκληθεί δυσφορία σε πολλούς επισκέπτες στα καταλύματα της περιοχής, κάτι που όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες, δεν γίνεται κατανοητό από τη Δημοτική Αρχή
"Κάποιοι εντελώς λανθασμένα νομίζουν ότι η κίνηση στο Καστρί και στον Κερατόκαμπο είναι αυτή του Σαββατοκύριακου με τον κόσμο που έρχεται από το Ηράκλειο. Αυτό δείχνει πόσο λίγο γνωρίζουν τον τουριστικό τομέα στην περιοχή. Λοιπόν σας πληροφορώ ότι αρκετοί Ευρωπαίοι μένουν από αρχές Ιουνίου σε καταλύματα, οι οποίοι αν φύγουν με δυσάρεστες εντυπώσεις, αυτό θα αποτυπωθεί στις δημόσιες κριτικές τους στο διαδίκτυο. Αυτό μπορεί να κάνει ζημιά που δεν την καταλαβαίνει κάποιος που δεν ασχολείται σοβαρά με τον τουρισμό", μας ανέφερε χαρακτηριστικά ιδιοκτήτης καταλυμάτων από την περιοχή.
Τον Ιούλιο τα... δύσκολα - Το έργο ή ο τουρισμός;
Η διαφωνία ανάμεσα σε δημοτική αρχή και κατοίκους (διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ) κινδυνεύει να πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις, ειδικότερα μετά τις έντονες φημολογίες ότι κάποιες εργασίες θα γίνουν μέσα στον Ιούλιο!
Σ'αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε πως δεν υπάρχει δημόσια ξεκάθαρη τοποθέτηση για το ακριβές χρονοδιάγραμμα των εργασιών όπως και μια ξεκάθαρη θέση για τους λόγους που η ολοκλήρωση του έργου θα κινδυνεύσει(!), αν διακοπούν οι εργασίες λόγω της τουριστικής σεζόν. Επίσης αναπάντητες παραμένουν οι απορίες για τους λόγους που οι εκσκαφές στο παραλιακό τμήμα του Καστρίου γίνονται μέσα στο καλοκαίρι και όχι τους προηγούμενους μήνες που η κίνηση στην περιοχή ήταν ανύπαρκτη.
Το δίλημμα και η πληρότητα στα καταλύματα
Μετά από σχετική έρευνα του viannitika.gr, τον Ιούλιο η πληρότητα στα καταλύματα βρίσκεται σε εξαιρετικά επίπεδα σε Καστρί και Κερατόκαμπο, γεγονός που από τη μια ικανοποιεί, από την άλλη όμως δημιουργεί... νευρικότητα για την πιθανότητα συνέχισης των έργων, κάτι που ίσως εκθέσει τους επαγγελματίες απέναντι στους πελάτες τους.
Τέλος, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει και την εσωτερική διαφωνία στους κόλπους της δημοτικής αρχής, αφού ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Νίκος Θεοδοσάκης, έχει ξεκάθαρα τοποθετηθεί πως δεν συμφωνεί με τη συνέχιση των εργασιών μέσα στην τουριστική περίοδο.