"Αλλάζουμε τρόπο ζωής!"

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την επιδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, τοποθετήθηκε ο Αμιριώτης Διευθυντής Τμήματος Ελάχιστα Επεμβατικής Θωρακοχειρουργικής του Metropolitan, Εμμανουήλ Γεωργιαννάκης.
Αναλυτικά η τοποθέτηση του:
Ακούμε και βλέπουμε πια τόσα πολλά για αυτήν την επιδημία που ένιωσα έτσι απλά, την ανάγκη να γράψω μερικά πράγματα, όχι ως Θωρακοχειρουργός αλλά ως απλός Ιατρός και απλός πολίτης...
1) Καταλάβαμε ή όχι ότι βιώνουμε μια πανδημία;
Ρωτάμε συνέχεια... "έτσι κολλάει;" "Αλλιώς κολλάει;" "Τα παιδιά νοσούν;" "κινδυνεύω αν αυτό...", "αν εκείνο..." κλπ...
Ας βάλουμε καλά στο μυαλό μας ότι εν δυνάμει μπορούμε να κολλήσουμε πανεύκολα ΟΛΟΙ! Άρα... ακλουθούμε τις οδηγίες που έχουν δοθεί σε όλον τον κόσμο όπως ΟΛΟΙ !!!
ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ!!! Μόνο τα απαραίτητα !!!!
2) Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συναδέλφους μου Ιατρούς , Νοσηλευτές , Προσωπικό των νοσοκομείων! Κάνεις μα κανείς δεν λείπει από αυτή τη μάχη !! Κανείς δεν βγάζει την ουρά του απέξω!!!
Όπως ταιριάζει σε αυτούς που τιμούν τον όρκο τους και την ιδιότητα τους ως "Λειτουργοί υγείας"!
Και φυσικά ευτυχώς που δεν ακολουθούν την τακτική του "Απεργώ οταν με έχουν ανάγκη γιατί πως αλλιώς θα διεκδικήσω κι εγώ αυτά που πρέπει;" ( Να θυμηθούμε τους τόνους μολυσματικών σκουπιδιών τις τουριστικές περιόδους κλπ)
3) Οι αρμόδιες υπηρεσίες καλό θα ήταν να σοβαρέψουν περισσότερο τη δουλειά τους ... να κατηγοριοποιήσουν π.χ. τα επαγγέλματα υψηλού κινδύνου όπου οι εργαζόμενοι όχι μόνο κινδυνεύουν να νοσήσουν αλλά φυσικά και να μεταδώσουν!
Έχουμε σκεφτεί για παράδειγμα ένας υπάλληλος παρκινγκ που ταχτοποιεί όλη μέρα αυτοκίνητα 100, 200 η και παραπάνω ημερησίως, ο οποίος μπαίνει στο αυτοκίνητο του καθένα από μας, κάθεται με τα ρούχα του, πιάνει το τιμόνι, και μετά συνεχίζει στο επόμενο κλπ κλπ ;;
Έχουμε πει πχ στον κόσμο ότι ο πρώτος τρόπος μετάδοσης μικροβίων είναι τα χρήματα; Κέρματα και χάρτινα; Αλλάζουν χέρια συνεχώς όλη μέρα... ή μόνο οι εικόνες και η Θεια Κοινωνία μας ένοιαζε να ασχοληθούμε;;
Από το να βγάζουμε τον Ραμσή τον Β’ να μιλάει στα κανάλια, καλυτέρα να σοβαρευτούμε και να βάλουμε το Ελληνικό δαιμόνιο να δουλέψει εποικοδομητικά!!!
4) Ακούω συνέχεια το εξής: «μα δεν ανήκω στις ομάδες υψηλού κινδύνου»!!!
Οκ!!! Ας πεθάνουν λοιπόν οι υπόλοιποι ! Οι ηλικιωμένοι, οι ασθενείς, κλπ ! Πόσο όμορφα θα αισθανόμασταν αν απλά μεταδίδαμε σε κάποιον και αυτός πέθαινε;
Ας μην είμαστε τόσο ματαιόδοξοι !
Είπαμε ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΟΛΟΙ!