Οι Μπαρίτες και o άγνωστος "Χ"
Μπορεί να βρισκόμαστε σχεδόν δυόμιση χρόνια μακριά από τις επόμενες εκλογές στην αυτοδιοίκηση, ωστόσο οι "ζυμώσεις" και οι συζητήσεις στο παρασκήνιο έχουν ήδη ξεκινήσει στην περιοχή της Εμπάρου.
Αναμφίβολα η Έμπαρος και η "λεκάνη" της αποτελούν μια μεγάλη πηγή ψήφων, η οποία εφόσον ψηφίσει μαζικά προς μια πλευρά, όπως έγινε και στο πρόσφατο παρελθόν, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.
Σίγουρα είναι νωρίς για συμπεράσματα, ωστόσο η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό, ενώ θα πρέπει να έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας το ζήτημα που είχε προκύψει με την έλλειψη αντιδημαρχίας από μια, ομολογουμένως, μεγάλη έκταση του Δήμου Βιάννου.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της περιοχής, ο πρόεδρος της κοινότητας Εμπάρου Γιώργος Περογιαννάκης και άλλοι κοινοτάρχες, είναι τα πρόσωπα που αναμένεται καθορίσουν τις εξελίξεις τους επόμενους μήνες, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του viannitika.gr, υπάρχουν ήδη πιέσεις προς σημαντικούς παράγοντες της περιοχής, ώστε να έχουν μεγαλύτερη εμπλοκή στα πολιτικά δρώμενα του Δήμου Βιάννου.

Το όχι και τόσο μακρινό 2023
Μπορεί ο Οκτώβριος 2023 (τότε έχουν προγραμματιστεί οι επόμενες δημοτικές εκλογές) να φαντάζει μακρινή ημερομηνία, όμως δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση οι εξελίξεις να είναι άμεσες, καθώς τους πρώτους μήνες του 2022 πιθανότατα να έχουμε μπει ήδη σιγά-σιγά στην προεκλογική περίοδο.
Τι ψήφισε η Έμπαρος στις προηγούμενες εκλογές
Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, η πρόσφατη ιστορία έδειξε ότι η συγκεκριμένη περιοχή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος, μιας και όπως θα δείτε και στα αποτελέσματα που ακολουθούν, από τις εκλογές του 2019, η "λεκάνη" της Εμπάρου σε πολύ μεγάλο βαθμό ψήφισε μαζικά, δίνοντας σημαντική ώθηση στην παράταξη του Μηνά Σταυρακάκη "Βιάννους, Πάμε Μπροστά".
- ΕΜΠΑΡΟΣ:
Βιάννος, Πάμε Μπροστά (218) 78.99%
Άνεμος Ελπίδας (39) 14.13%
Λαϊκη Συσπείρωση (19) 6.88%
- ΜΗΛΛΙΑΡΑΔΩΝ
Βιάννος, Πάμε Μπροστά (108) 76.06%
Άνεμος Ελπίδας (21) 14.79%
Λαϊκή Συσπείρωση (13) 9.15%
- ΞΕΝΙΑΚΟΣ
Βιάννος, Πάμε Μπροστά (102) 54.84%
Άνεμος Ελπίδας (53) 28.49%
Λαϊκη Συσπείρωση (31) 16.67%