Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε στους επισκέπτες του Παγκρήτιου Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων που ολοκληρώθηκε χθες στην Αθήνα, το περίπτερο του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Εμπάρου.
Το "παρών" έδωσαν, εκ μέρους της Διοίκησης, το μέλος του Δ.Σ Γιώργος Παπαδάκης και ο υπάλληλος στον Συνεταιρισμό, Νίκος Ορφανάκης.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού της Εμπάρου, Γιώργο Περογιαννάκη που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω υποχρεώσεων στην Τοπική Κοινότητα, οι επισκέπτες του Φόρουμ εντυπωσιάστηκαν από το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με την επωνυμία "Εμπάρου Νάμα" σε μία καλαίσθητη ξύλινη συσκευασία ενώ πολλοί ξενοδόχοι κι εκπρόσωποι ξενοδοχειακών συγκροτημάτων εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για το προϊόν ενώ τα νεότερα για τις πωλήσεις που θα ακολουθήσουν, αναμένονται άμεσα.
Ο κ. Περογιαννάκης εξέφρασε με δηλώσεις του στο Viannitika.gr, την ικανοποίησή του για την παρουσία του Συνεταιρισμού στο Φόρουμ κι ευχαρίστησε τους κκ Παπαδάκη και Ορφανάκη για την προσπάθειά τους.
Μεταξύ άλλων, παραγωγοί και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας και είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους ξενοδοχείων, super market, delicatessen, εστιατορίων και δικτύων διανομή της χώρας και να προχωρήσουν σε απευθείας επιχειρηματικές συμφωνίες.
Απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης που πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού ήταν η διασύνδεση της Κρητικής Διατροφής με την ευζωία, τον αθλητισμό και τον αθλητικό Τουρισμό.

Το Παγκρήτιο Φόρουμ περιελάμβανε προκαθορισμένες δωρεάν συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, καθώς και παράλληλες δράσεις για γνωριμία με τα κρητικά προϊόντα.
Το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά εκτός Κρήτης, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Διευθυντών Ξενοδοχείων, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Κρήτης.