Ο μεγάλος ευεργέτης

Όσοι έχετε επισκεφτεί το Βλαχάκειο Πνευματικό Κέντρο θα έχετε διαπιστώσει ότι πρόκειται για ένα μεγαλειώδες έργο, ευγενής δωρεά του μεγάλου ευπατρίδη Περικλή Βλαχάκη προς τη γενέτειρά του. Δεν έχει προηγούμενο η πράξη του αείμνηστου Περικλή!
Και δεν έχει προηγούμενο, γιατί ο δωρητής δεν ήταν πλούσιος, αλλά ένας απλός συνηθισμένος μισθωτός.
Είχε όμως πλούσια αισθήματα και οπωσδήποτε, ασυνήθη μεγαλοκαρδία και φιλοπατρία. Η Βιάννος, αλλά και ολόκληρη η περιοχή, οφείλει να τον μνημονεύει εις το διηνεκές. Ως απλή ένδειξη μνημοσύνης, το φωτόγραμμα είναι αφιερωμένο σ’ αυτόν και την σύζυγό του Κατίνα και στη μνήμη τους δημοσιεύουμε την ωραιότατη αυτή φωτογραφία. Διακρίνονται από αριστερά ο Περικλής και η σύζυγός του. Δίπλα τους, μια άλλη μεγάλη προσωπικότητα, ο αδερφός του Μανώλης Βλαχάκης, ο επονωμαζόμενος και «Κογιάκος», ένας άνθρωπος της τέχνης και του πολιτισμού.
Ήταν ο παραγωγός, ο σεναριογράφος και συμπρωταγωνιστής στη γνωστή κινηματογραφική ταινία «Ο Άρχοντας του Κάμπου», τα γυρίσματα της οποίας έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της Βιάννου. Δίπλα στο Μανώλη, η αγαπητή μας Μαρία Γ. Βλαχάκη και δεξιά της η αξέχαστη Βασιλική Βλαχάκη.