Ο καθαρισμός του ποταμού και η ανακούφιση


Ένα από τα σημαντικά θέμα που έχει απασχολήσει την κοινότητα του Ξενιάκου τα τελευταία χρόνια, είναι αναμφίβολα το ζήτημα του Μπαρίτη ποταμού.
Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Μανώλης Μανουσάκης είχε εκφράσει παλαιότερα στο viannitika.gr τις ανησυχίες του, τονίζοντας ότι ο ποταμός βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση, καθώς τα μπάζα που βρισκόταν μέσα σε αυτόν, είχαν ανεβάσει την στάθμη του νερού στο ύψος των καλλιεργειών των κατοίκων.
Ο προβληματισμός μάλιστα ήταν ακόμη μεγαλύτερος, όταν τον Δεκέμβριο καταγράφηκαν οι καταστροφικές πλημμύρες στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, με τον κ. Μανουσάκη να υπογραμμίζει ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να ασχοληθούν με το θέμα αυτό.
Ωστόσο, έστω και με μια καθυστέρηση φαίνεται πως έγινε σημαντική πρόοδος στην περιοχή, καθώς οι εργασίες καθαρισμού του από την Περιφέρεια βρίσκονται στο τελικό στάδιο μέχρι το ύψος της κοινότητας Ξενιάκου, που αντιμετώπιζε το μεγαλύτερο πρόβλημα, γεγονός που σίγουρα φέρνει "ανακούφιση" στους παραγωγούς και τους κατοίκους.
Ο Μανώλης Μανουσάκης μέσω του viannitika.gr, υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη δουλειά που έχει γίνει, μιας και ο αναγκαίος αυτός καθαρισμός φαίνεται πως έχει σημαντικά αποτελέσματα.