Νέες τηλεφωνικές απάτες!
Με τον πλέον πανούργο τρόπο σκέφτονται οι επιτήδειοι που επιχειρούν και σε πολλές περιπτώσεις καταφέρνουν να εξαπατήσουν ιδιώτες και επιχειρηματίες.
Εχουμε δει τους απατεώνες, να υποδύονται τους αστυνομικούς, τους γιατρούς, τους - υποτιθέμενους- συγγενείς. Τους τελευταίους μήνες, καταγράφονται σε πανελλαδικό επίπεδο μια νέα απάτη: αυτή του οργανωμένου δείπνου για κάποια τιμώμενα πρόσωπα.
Τον Ιούνιο είχαμε την εξαπάτηση ενός ιδιοκήτη εστιατορίου στην Πρέβεζα, ο οποίος πείστηκε να μεταφέρει με τηλεφωνική εντολή το ποσό των 200 ευρώ για να πληρωθούν - υποτίθεται - κάποια ακριβά κρασιά. Το ίδιο σκηνικό παραλίγο να επαναληφθεί και στην Κρήτη με θύμα μια ιδιοκτήτρια ταβέρνας.
Ευτυχώς για την ίδια, πήρε χαμπάρι τον απατεώνα εγκαίρως και έτσι δεν μπήκε καν στη διαδικασία της πληρωμής του... κρασιού. Απαιτείται όμως πολύ μεγάλη προσοχή γιατί οι επιτήδειοι παραμονεύουν για να εκμεταλλευτούν οποιαδήποτε αβλεψία. Οι αστυνομικές Αρχές άλλωστε έχουν επισημάνει ουκ ολίγες φορές πως οι πολίτες πρέπει να είναι άκρως επιφυλακτικοί και να μην μπαίνουν καν στη διαδικασία να σκεφτούν ότι θα δώσουν χρήματα, επειδή κάποιος τους μετέφερε οτιδήποτε δια τηλεφώνου.
Για την ιστορία να πούμε ότι σύμφωνα με τη μαρτυρία της ιδιοκτήτριας της ταβέρνας στη «Νέα Κρήτη», η ίδια παραλίγο να δώσει 800 ευρώ για να αγοραστεί δήθεν ένα κρασί για ένα δείπνο, το οποιο συζητούσε να γινει στο μαγαζί της, μετά από την παραγγελία ενός αγνώστου που είχε συστηθεί τηλεφωνικά με την ιδιότητα του ξεναγού.