Λουκέτο μετά το σεισμό
Μετά από τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε πριν από λίγα 24ωρα και η οποία ειχε σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο του σχολείου στην Κίσσαμο, έχουμε σειρά εξελίξεων.
Όπως έγινε γνωστό, αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Παιδείας, το οποίο μετά από παρέμβαση του βουλευτή Χανίων, Βασίλη Διγαλάκη, θα συνεδριάσει σήμερα με θέμα τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στο κτιριακό συγκρότημα του Γενικού λυκείου και ΕΠΑΛ Κισσάμου.
Η σύσκεψη θα γίνει στο υπουργείο Παιδείας. Αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του κ. Διγαλάκη:
«Αμέσως μετά από τη γνωστοποίηση της έκθεσης αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε στο κτιριακό συγκρότημα του Λυκείου Κισσάμου, επικοινώνησα με την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κα Ζαχαράκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ Α.Ε κ. Αθανάσιο Γιάνναρη, με σκοπό να δοθεί άμεσα η απαιτούμενη υποστήριξη προς τον Δήμο Κισσάμου και να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός για την επίλυση του προβλήματος.
Για τον σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με την ΚΤΥΠ ΑΕ, στην οποία προσκλήθηκε να συμμετάσχει και ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Γ. Μυλωνάκης.
Όπως ήδη έχει αναφερθει το σχολικό συγκρότημα του γενικού λυκείου και ΕΠΑΛ Κισσάμου κρίθηκε ακατάλληλο μετά από αυτοψία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της υπηρεσίας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. κρίθηκε ακατάλληλο.
Μετά το πόρισμα των αρμόδιων υπηρεσιών ο δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης πήρε την απόφαση για προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σχολείου από χθες.
Σύσκεψη στα Χανιά
Σύσκεψη όμως είχαμε και στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, με αντικείμενο τη στέγαση των μαθητών του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Κισσάμου, μετά την αυτοψία που διενεργήθηκε και κρίθηκε ακατάλληλο.
Όπως αποφασίστηκε, τα δύο σχολεία θα λειτουργούν σε απογευματινή βάρδια έως και τις διακοπές των Χριστουγέννων, στεγαζόμενα το μεν Γενικό Λύκειο στο κτίριο του 2ου Γυμνασίου Κισάμου, το δε ΕΠΑΛ στο κτίριο του 1ου Γυμνασίου Κισάμου. Όσο για τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ Κισάμου θα πραγματοποιούνται στο ΕΠΑΛ Ταυρωνίτη.
Το νέο έτος θα βρει τους μαθητές σε κοντέινερ που θα τοποθετηθούν στην Κίσσαμο, πιθανότατα στο οικόπεδο της Μητρόπολης, που διέθεσε ο κ.κ. Αμφιλόχιος για τις ανάγκες του σχολείου.
Παράλληλα όμως, ζητήθηκε να υπάρξει ειδικό καθεστώς για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου σε ό,τι αφορά στις πανελλήνιες εξετάσεις το 2020.