Καλά νέα για την ίδρυση ΚΕΠ στην Έμπαρο
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ένα νέο ΚΕΠ που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στο άμεσο μέλλον στην Έμπαρο με στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων σε καθημερινή βάση", ήταν το κέρδος από την επίσκεψη του Δημάρχου Παύλου Μπαριτάκη στον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Βασίλη Σπανάκη και το Γενικό Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Σάββα Χιονίδη, παρουσία και του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Μάξιμου Σενετάκη.
Όπως επισήμανε ο κ. Μπαριτάκης πρόκειται αναμφίβολα για μια σημαντική εξέλιξη για το Δήμο Βιάννου, καθώς μετά από πολλά χρόνια οι Κοινότητες που ανήκουν στο δυτικό τμήμα του Δήμου, όπως είναι η Έμπαρος, το Μηλιαράδο, το Ξενιάκο, το Αφρατί, η Μάρθα, το Θωμαδιανό και το Κατωφύγι, θα μπορούν σε λίγο χρονικό διάστημα από σήμερα να εξυπηρετούνται σε σχέση με την καθημερινότητά τους.
Το επόμενο διάστημα θα γίνει η υποβολή του σχετικού φακέλου προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να πέσουν οι σχετικές υπογραφές. "Είναι μια εξέλιξη που επιβεβαιώνει το γεγονός πως ο Δήμος Βιάννου αποκεντρώνει τις υπηρεσίες του, αποδεικνύοντας πως βρίσκεται κοντά στις περιοχές, όπου οι κάτοικοι τους, λόγω της απόστασης δεν έχουν ως σήμερα την αμεσότητα στην πρόσβαση που πρέπει σε Υπηρεσίες", δήλωσε ο Δήμαρχος Βιάννου.
Αξίζει να σημειωθεί πως στη διάρκεια της συνάντησης του κ. Μπαριτάκη με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, τέθηκαν και μια σειρά από άλλα θέματα, που αφορούν κυρίως σε χρηματοδοτήσεις του Δήμου Βιάννου και για τα οποία αναμένονται θετικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα.
