Η ντροπή της Κρήτης
Έχετε αισθανθεί ντροπή για κάποιον που κατάγεται από την ίδια χώρα ή τον ίδιο τόπο με ‘σας; Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ αυτό έχω νιώσει από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση Γιακουμάκη.
Αυτές τις μέρες γίνεται η δίκη των «παληκαριών» της Κρήτης, που βασάνιζαν τον συντοπίτη τους για να δείξουν πόσο σπουδαίοι είναι. Τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τη συγκεκριμένη δίκη προσωπικά μου προκαλούν εκνευρισμό και ντροπή, που είμαι από το ίδιο νησί με τα συγκεκριμένα άτομα, όπως έγραψα παραπάνω.
Χθες συνεχίστηκε η δίκη των 9 Κρητικών, με δύο μάρτυρες να εξετάζονται για τους οποίους το δικαστήριο είχε διατάξει τη βίαιη προσαγωγής τους, καθώς την πρώτη ημέρα της δίκης δεν είχαν παρουσιαστεί, αλλά και την επανεξέταση του μάρτυρα για τον οποίον, προχθές, ο εισαγγελέας είχε διατάξει την προσωρινή κράτησή του με την υπόνοια της ψευδορκίας. Και οι τρεις μάρτυρες που εξετάστηκαν ήταν πρώην συμφοιτητές του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Κατά την επανεξέταση, ο πρώτος μάρτυρας ρωτήθηκε από την έδρα και επιβεβαίωσε τα περιστατικά που είχε καταθέσει προανακριτικά, λέγοντας ότι επρόκειτο για «πλάκες», δηλαδή, κατέθεσε ότι «οι καρπαζιές στο σβέρκο του Βαγγέλη», «το κυνήγι στους ορόφους», «η μονωτική ταινία που του τύλιξαν στο κεφάλι», ήταν «όλα πειράγματα στο πλαίσιο της φιλικής σχέσης στην παρέα».
Επίσης φαίνεται πως έχει ειπωθεί από τον μάρτυρα ότι στο βίντεο που βασάνιζαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη στο κρεβάτι, ο ίδιος ο Βαγγέλης «συμμετέχει και δεν βρίσκεται σε θέση άμυνας».
Νομίζω πως ναι, όλοι όσοι κάνουμε πειράγματα με φίλους μας, βάζουμε μονωτικές ταινίες ο ένας στο κεφάλι του άλλου, μοιράζουμε φάπες και τον πλακώνουμε στο ξύλο 4-5 άτομα στο κρεβάτι. Οι συγκεκριμένοι «άνθρωποι» μπορεί να έμαθαν να κάνουν πλάκα έτσι, γιατί κάποιοι τους το επέτρεψαν, κάποιοι το ανέχτηκαν να είναι έτσι τα παιδιά τους. Τους επέτρεψαν να είναι «Κρητίκαροι» με τα στιβάνια και τη χρυσή καδένα που νομίζουν ότι όπου πατούν θα τρέμει ο τόπος γιατί θα τους φοβούνται όλοι τους ψευτόμαγκες Κρητικούς.
Συγνώμη που θα σας το πω «παλικάρια», αλλά δεν είστε η περηφάνια της Κρήτης είστε η ντροπή της και ούτε σας φοβάται κανείς. Είστε το καρκίνωμα αυτού του τόπου και ο λόγος που κάποιοι μας κράζουν και μας κοροϊδεύουν άνθρωποι από άλλα μέρη της Ελλάδας -δικαίως θα πω εγώ-.
Γίνομαι ειρωνικός και χρησιμοποιώ χαρακτηρισμούς γιατί δεν νομίζω πως γίνεται να πάρουμε στα σοβαρά αυτά που λένε οι συγκεκριμένοι θλιβεροί συντοπίτες μας αλλά και οι μάρτυρες της υπόθεσης. Και ειλικρινά αισθάνομαι πως αυτά που αναφέρουν τόσα χρόνια μετά τον χαμό αυτού του παιδιού, είναι χειρότερα από αυτά που του έκαναν.
Το «ήταν όλα πειράγματα στο πλαίσιο της φιλικής σχέσης στην παρέα» είναι μια κοροϊδία που δεν δείχνει κανένα σεβασμό προς ένα άνθρωπο που πέθανε και μια οικογένεια που καταστράφηκε. Αν τα συγκεκριμένα άτομα ήταν όντως Κρητικοί και μάγκες, θα έβγαιναν κάποια στιγμή και θα δήλωναν μια συγνώμη αλλά και μια παραδοχή για αυτά που έκαναν στον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη. Αλλά όπως έγραψα και παραπάνω από ψευτόμαγκες τι να περιμένεις;
ΥΓ. Δεν παριστάνω κανένα δικαστή του πληκτρολογίου, ούτε τίποτα τέτοιο. Απλώς παραθέτω την άποψη μου για τα όσα έχουν γίνει γνωστά για την συγκεκριμένη υπόθεση, που δυστυχώς κατά την άποψη μου ντρόπιασε την Κρήτη και κατέστρεψε μια οικογένεια.
ΥΓ2 Το βίντεο με τα «παιχνίδια» και τα «πειράγματα»