H ιδιαίτερότητα του σεισμού της Τετάρτης
Με τον δικό του τρόπο ανέλυσε τα χαρακτηριστικά του σημερινού σεισμού των 5.2 Ρίχτερ στην Κρήτη, ο γεωλόγους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης κ. Χαράλαμπος Φασουλάς.
Η ανάρτηση του:
"Ο πρωινός σεισμός που μας ταρακούνησε ήταν ιδιαίτερος. Σε σχέση με τους συνήθεις, είχε μεγάλο εστιακό βάθος (ενδιαμέσου βάθους) και έλαβε χώρα πάνω στην πλάκα της Αφρικής που βυθίζεται κάτω από την Κρήτη (σε μια αντίστοιχη θέση με το κίτρινο αστέρι).
Αυτή η πλάκα όπως δείχνει το σχήμα, στο βάθος αναγκάζεται να συρρικνωθεί πλευρικά και έτσι σπάζει σε κομμάτια που δίνουν τέτοιους σεισμούς και στη συνέχεια λιώνουν για να σχηματίσουν τα ηφαίστεια. Συνήθως δεν ακολουθούνται από μετασεισμούς και η έντασή τους μπορεί να είναι μεγαλύτερη μακριά από το επίκεντρο. Έχει παρατηρηθεί σε μεγαλύτερους αντίστοιχους σεισμούς οι ζημιές να είναι περισσότερες στις βόρειες ακτές της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Σικελίας, απ ότι στην περιοχή γύρω από το επίκεντρο. Η καταγραφή είναι από το σεισμογράφο του ΜΦΙΚ."