Γκρίνια και προβλήματα ...

Όπου υπάρχουν προβλήματα υπάρχει και γκρίνια, την οποία όμως οι πολίτες δεν θα πρέπει να εισπράττουν όταν μιλάμε για υπηρεσίες
Είναι δεδομένο ότι οι υπάλληλοι στους μικρούς κυρίως δήμους, όπως είναι ο δήμος Βιάννου, είναι λίγοι και η δουλειά βγαίνει με δυσκολία. Με πολύ κόπο, αυτοθυσία και διαρκή ετοιμότητα, ειδικά όταν μιλάμε για έναν δήμο, όπως είναι ο δήμος Βιάννου, όπου συγκεντρώνεται τόσος κόσμος στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.
Ήδη, όπως έχουμε γράψει, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης έχει κάνει μια ουσιαστική παρέμβαση στο Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ, ώστε λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας, να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους για έξι ακόμη μήνες, αφού λήγουν τυπικά τον άλλο μήνα και οι υπηρεσίες που παρέχουν θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικές για τη λειτουργία των δήμων.
Το σημαντικό, βέβαια, ειδικά σε μικρούς δήμους με πολλά προβλήματα και ελλείψεις τόσο σε αναπτυξιακά έργα και υποδομές όσο και σε θέματα καθημερινότητας, είναι να υπάρχει τουλάχιστον συνεργασία μεταξύ προϊσταμένων και υπαλλήλων. Συνεργασία και αλληλεγγύη.
Όχι αντιπαραθέσεις και κόντρες που δεν ωφελούν ούτε τους ίδιους στη διαχείριση των προβλημάτων, ούτε και τον ίδιο τον δημότη.
Που πληρώνει τις εισφορές του, τα τέλη του και στην ουσία εισπράττει το αποτέλεσμα μιας κακής συνεργασίας...