Ευχαριστήριο από τη "Βίγλα"
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κερατόκαμπου & Καψάλων «Η Βίγλα» εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον κ. Βασίλη Γρατσία για την ευγενική δωρεά του έργου του στην Πινακοθήκη Βιάννου «Σάββας Πετράκης».
Η προσφορά του συμβάλλει ουσιαστικά στον εμπλουτισμό της συλλογής της Πινακοθήκης και στην προσπάθεια διατήρησης και ενίσχυσης της πολιτιστικής της παρακαταθήκης.
Με εκτίμηση,
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατόκαμπου & Καψάλων «Η Βίγλα»

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Βασίλης Γρατσίας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946 και κατάγεται από το Φιλώτι της Νάξου.
Αποφοίτησε από τη Σχολή Βακαλό, όπου είχε ως δασκάλους τον Π. Τέτση στο Σχέδιο, τον Δ. Γουναρίδη στη Γραφιστική και την Ελ. Βακαλό στην Ιστορία της Τέχνης.
Ασχολήθηκε μέχρι το 1980 με τη γραφιστική, αλλά τελικά ακολούθησε τη ζωγραφική, μετά τη δίχρονη παραμονή του (1980–1982) κοντά στη ζωγράφο και γλύπτρια Λυδία Σαρρή.
Το 1983 εγκαθίσταται στο Ηράκλειο, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Το 1987 πραγματοποιεί την πρώτη ατομική του έκθεση.
Έκτοτε έχουν ακολουθήσει άλλες έντεκα ατομικές εκθέσεις, καθώς και πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις.
Την ίδια χρονιά οργανώνει εργαστήρι ζωγραφικής στο Π.Κ.Ε.-Ο.Τ.Ε. Ν. Ηρακλείου. Το 1999 η Πολιτιστική Ένωση Εργαζομένων Ο.Τ.Ε. τον τίμησε για την πολιτιστική του δραστηριότητα.
Το 2006 δημιούργησε το «Εργαστήρι Τέχνης», όπου διδάσκει ζωγραφική σε ενήλικες.
Έργα του βρίσκονται στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Εικαστικών Ηρακλείου.
Για το έργο του έχουν γράψει οι: Αρ. Βλάσσης, Ν. Ψυλλάκης, Δ. Ξυριτάκης, Λ. Σαρρή, Γ.Δ. Μιχελάκης, Π.Χ. Καράμπελας και Κ. Φανουράκης.