Εσπερίδα στη Βιάννο για το εξαιρετικά-παρθένο ελαιόλαδο
![Εσπερίδα στη Βιάννο για το εξαιρετικά-παρθένο ελαιόλαδο](https://www.viannitika.gr/phpThumb/phpThumb.php?src=..%2F..%2Fstatic.viannitika.gr%2Ffiles%2Fdimos%2Fdiafora%2Finsta_1-3.jpg&w=800&h=485&zc=1&hash=4d21de04ca7a31def5f07d9616fe4e6f)
Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Δήμο Βιάννου, διοργανώνουν εσπερίδα για την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “Kriti” η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024, στις 17:00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Βιάννου.
Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι: Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, ο Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, Σύνδεσμος Ελαιουργών Ν. Ηρακλείου.
Αντικείμενο της εκπαίδευσης θα αποτελέσει η παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και θα αναπτυχθουν τα ειδικότερα θέματα που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιόλαδου.
Ομιλητές της εκπαίδευσης θα είναι:
Λευτέρης Αλυσσανδράκης, Επικ. Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου
Γιώτα Ψειροφωνιά, Επιστημονική Συνεργάτιδα, Τμήμα Γεωπονίας, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης δήλωσε σχετικά: «Η Περιφέρεια Κρήτης δίνει μεγάλη έμφαση στην εκπαίδευση των παραγωγών μας, προκειμένου να επιτευχθεί η βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας έως και την ελαιοποίηση, ώστε να έχουμε αύξηση της παραγωγής και ποιότητα στο προϊόν».