Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι

Τα κρούσματα αυξάνονται, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ανοδικά κινείται και το ιικό φορτίο σε αρκετές περιοχές της Κρήτης.
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι γιατροί αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού που αρχίζουν και πάλι να αυξάνονται στην ενδοχώρα του Ν. Ηρακλείου.
Θυμίζουμε ότι, πρόσφατα, έκλεισαν τμήματα στο δημοτικό σχολείο Άρβης, στο δημοτικό Άνω Βιάννου καθώς και στο Λύκειο της Βιάννου, εξαιτίας κρουσμάτων, γεγονός που έχει αρχίσει να προβληματίζει την επιστημονική κοινότητα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι την τελευταία εβδομάδα, δηλαδή από 10 έως 16/5/21, παρατηρήθηκε αύξηση σε ποσοστό 94% στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων του Ηρακλείου, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή από 3 έως 9/5/21.
Οι νέες αυτές εξελίξεις οδηγούν την τοπική ΕΛ.ΑΣ στην εντατικοποίηση των ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλο το δήμο Βιάννου, με έμφαση στις περιοχές όπου υπάρχει πολυκοσμία, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο viannitika.gr, ο διοικητής του Α.Τ Βιάννου, Νικήτας Μελεσσανάκης.
"Οι πολίτες δείχνουν να τηρούν τα μέτρα. Και μάσκες φορούν και αποστάσεις κρατούν. Οι έλεγχοι που πραγματοποιούμε είναι συνεχείς. Οι καταστηματάρχες επίσης έχουν τα τραπεζοκαθίσματα στις αποστάσεις που πρέπει, το προσωπικό κάνει self test, υπάρχουν αντισηπτικά στα τραπέζια. Τα μέτρα τηρούνται, Όμως, στις οικογενειακές συναθροίσεις είναι λογικό να μην έχουμε εικόνα του τι γίνεται", τόνισε με νόημα.
Σε κάθε περίπτωση, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα και θα επεκταθούν.
Να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες, στη Βιάννο, αναμένεται να βρεθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ώστε οι πολίτες με τον ΑΜΚΑ τους να μπορέσουν δωρεάν να υποβληθούν σε rapid test. Μένει να οριστικοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία.