Ένοχοι οι αγρότες
Ένοχοι κρίθηκαν και οι 11 αγρότες για τα επεισόδια στο λιμάνι του Ηρακλείου, που ειχαν σημειωθεί τον Δεκέμβριο του 2016.
Όπως έγινε γνωστό το δικαστήριο τους επέβαλλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή, για διατάραξη κοινής ειρήνης από κοινού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους αγρότες δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, παρά την προσπάθεια από την πλευρά της Υπεράπισής τους.
Υπενθυμίζεται ότι η δίκη των συγκεκριμένων αγροτών αφορούσε τα επεισόδια που έγιναν πριν από τρία περίπου χρόνια, στην προσπάθεια που είχαν καταβάλλει όλοι οι αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί εκεί από πολλά μέρη της Κρήτης, με στόχο να αναχωρήσει εκείνη τη βραδιά, ένα καράβι φορτωμένο με ευπαθή προϊόντα, μετά και την πολυήμερη απεργία της ΠΝΟ εκείνη την περίοδο.
Επισημαίνεται ότι στους αγρότες είχαν απαγγελθεί μια σειρά από κατηγορίες σε σχέση με τα επεισόδια, ανάμεσα στα οποία ειναι αυτές της διέγερσηε του κοινού, της διατάραξης της κοινής ειρήνης από κοινού, της παρακώλυσης συγκοινωνιών από κοινού και της παράνομης κατακράτησης από κοινού, του τότε λιμενάρχη.