Εκτός Ηρακλείου ασθενείς Covid!

Στενεύουν τα περιθώρια με τις κλινικές και τους νοσηλευόμενους ασθενείς με κορωνοϊό στο Ηράκλειο. Με ιλιγγιώδη ταχύτητα αυξάνονται τα κρούσματα ενώ στο "κόκκινο" βρίσκεται και ο δείκτης θετικότητας σε τρεις από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης
Επιβεβαιώνεται, όπως φαίνεται, το χειρότερο σενάριο, αυτό που αποτυπώνει στην πραγματικότητα το μέγεθος του προβλήματος με την πανδημία στην Κρήτη και δη στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου να παίρνει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις...
Με ιλιγγιώδη ταχύτητα αυξάνονται τα κρούσματα!
Μόνο χθες στην Κρήτη, ο αριθμός των νέων περιστατικών κορωνοϊού προκάλεσαν... ζάλη! Και φυσικά αγωνία και έντονο προβληματισμό για την επόμενη ημέρα...Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, μεταξύ των 3.475 νέων κρουσμάτων στη χώρα, το τελευταίο 24ωρο,ται 468 εντοπίστηκαν στην Κρήτη. Σύμφωνα δε με τα στοιχεία της ημερήσιας έκθεσης επιδημιολογικής επιτήρησης, από αυτά τη μερίδα του λεόντος έχει η Π.Ε. Ηρακλείου με 240 νέα περιστατικά, 138 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στα Χανιά, 60 στην ΠΕ. Ρεθύμνου και 30 στο Λασίθι.
Στο "κόκκινο"και ο δείκτης θετικότητας ...
Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, σχετικά με την εκτίμηση της εβδομαδιαίας θετικότητας, προκύπτει ότι ο δείκτης των Χανίων ξεπέρασε σημαντικά το "όριο συναγερμού" του 3% ενώ οι Περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Ρεθύμνου ξεπέρασαν κατά πολύ το όριο του 2%!
Στενεύουν τα περιθώρια με τις κλινικές
Κάπως έτσι, προέκυψε και το σοβαρό πρόβλημα στις ΜΕΘ αλλά και στις κλινικές Covid στα νοσοκομεία της Κρήτης. Ήδη, οι ΜΕΘ στα δυο νοσοκομεία του Ηρακλείου έχουν φουλάρει σε ποσοστό 90% ενώ καλύφθηκαν σε ποσοστό 70% και οι κλινικές Covid.Μάλιστα, στο ΠΑΓΝΗ ετοιμάζονται και για τρίτη κλινική Covid... Χθες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΔΥΠΕ Κρήτης, στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονταν συνολικά 60 ασθενείς εκ των οποίων οι 48 στις κλινικές Covid και οι υπόλοιποι 12 στις ΜΕΘ. Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται 39 ασθενείς εκ των οποίων οι 6 σε ΜΕΘ και από αυτούς οι 2 είναι διασωληνωμένοι.Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται 50 ασθενείς εκ των οποίων οι 5 στη ΜΕΘ και μάλιστα διασωληνωμένοι, Στο Ρέθυμνο, νοσηλεύονταν 22 άτομα και από αυτά τα 2 στη ΜΕΘ, Στον Άγιο Νικόλαο τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα με μόλις δύο ασθενείς στις κλινικές Covid ενώ στη Σητεία νοσηλεύονταν 3 ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Στην Ιεράπετρα είχαμε πέντε ασθενείς στις κλινικές Covid και τέλος στην Νεάπολη, νοσηλεύεται ένας ασθενής εκτός ΜΕΘ.
Σε εφαρμογή το σχέδιο μεταφοράς ασθενών...
Επομένως, όλα δείχνουν κλιμάκωση. Ως εκ τούτου, ήδη άρχισε η μεταφορά περιστατικών απο το Ηράκλειο, και συγκεκριμένα από το ΠΑΓΝΗ, στο νοσοκομείο της Νεάπολης όπου η εικόνα έως τώρα είναι η καλύτερη, σε ό,τι αφορά στις νοσηλείες. Από σήμερα το πρωί, αυτά τα ελεγχόμενα περιστατικά, θα νοσηλεύονται στη Νεάπολη ώστε να επιτευχθεί η "αποσυμφόρηση" των κλινικών στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κρήτης!
Πριν από μερικά 24ωρα, ο Συντονιστής Covid του Βενιζελείου, κ. Γρηγόρης Πασπάτης, έδωσε το στίγμα και με δηλώσεις του στο "Ράδιο Κρήτη", επισήμανε ότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών, θα απαιτηθεί η μεταφορά ασθενών - για πρώτη φορά - εκτός Ηρακλείου, ενδεχομένως και εκτός Κρήτης!