Εκτεταμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Βιάννο!
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από περιπολικά και δικυκλιστές, βρέθηκαν σήμερα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βιάννου πραγματοποιώντας εκτεταμένους τροχονομικούς ελέγχους
Οι έλεγχοι αφορούσαν σοβαρές περιπτώσεις παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως είναι η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση των stop και των διπλών διαχωριστικών γραμμών, οι παράνομες προσπεράσεις, η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, η κατάχρηση οινοπνευματωδών ουσιών, η μη χρήση ζώνης και κράνους για τους δικυκλιστές κ.α.
Όπως δήλωσε στο Viannitika.gr ο Διοικητής του Α.Τ. Βιάννου Αστυνόμος Β’ Νικήτας Μελεσσανάκης «Η αστυνομική αυτή επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με βάση ένα καλά οργανωμένο σχέδιο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, με απώτερο σκοπό τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων».
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, καθώς όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «είναι πολλά τα θανατηφόρα τροχαία στο νησί μας και καθημερινά θρηνούμε ανθρώπινες απώλειες που στην πλειοψηφία τους είναι νέοι άνθρωποι και πρέπει όλοι μας να αντιμετωπίσουμε με τη δέουσα σοβαρότητα την θλιβερή αυτή πραγματικότητα», ενώ ξεκαθάρισε ότι «σε καμία περίπτωση οι έλεγχοι αυτοί δεν συνδέονται με εισπρακτικά μέτρα.