Δύο ώρες για ασθενοφόρο!

Προβληματισμός μετά το προχθεσινό περιστατικό στην Ψαρή Φοράδα - Επιστολή στον Άδωνι Γεωργιάδη έστειλε ο Δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης
Σοβαρό τραυματισμό υπέστη ο Ορέστης Τζανάκης, μέλος του Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου Καλαμίου, κατά τη διάρκεια τουρνουά ποδοσφαίρου που διεξαγόταν στην παραλία της Ψαρής Φοράδας.
Το περιστατικό ανέδειξε με τραγικό τρόπο την έλλειψη επαρκούς στελέχωσης του ΕΚΑΒ στην περιοχή, καθώς χρειάστηκε μία ώρα και σαράντα πέντε λεπτά για να φτάσει το ασθενοφόρο, το οποίο ξεκίνησε από το... Αρκαλοχώρι.
Δελτίο Τύπου του Α.Ν.Ο. Καλαμίου
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου Καλαμίου, όλοι οι τοπικοί φορείς και η κοινωνία της Ψαρής Φοράδας, ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον φίλο μας και μέλος του Ομίλου, Ορέστη Τζανάκη, για τον τραυματισμό του στον χθεσινό αγώνα. Θα σταθούμε στο πλευρό του σε οτιδήποτε χρειαστεί.
Άμεση ανταπόκριση από γιατρούς και φυσικοθεραπευτές
Ο Όμιλος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στους επαγγελματίες υγείας που ανταποκρίθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά στο περιστατικό:
- Τον γιατρό της διοργάνωσης κ. Νίκο Δρακωνάκη
- Τους γιατρούς κ. Μιχάλη Τσαγκατάκη και κ. Γιάννη Κουτσανδρέα
- Τον φυσικοθεραπευτή κ. Leonardo Sfondouris
- Τον γιατρό κ. Αλέξανδρο Γρυλιωνάκη, για τη συμβολή του στη μεταφορά του Ορέστη στο Ηράκλειο.
Έκκληση για άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ στον Δήμο Βιάννου - Επιστολή Π.Μπαριτάκη στον Άδωνι Γεωργιάδη
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Βιάννου, ζητούμενα για το Δήμο μας είναι:
- Η αμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Βιάννου με επαρκές προσωπικό και ειδικά οδηγούς ασθενοφόρου για να επιτευχθεί η 24ωρη κάλυψη.
- Η χρηματοδότηση για κτιριακές και ενεργειακές παρεμβάσεις στο Κέντρο Υγείας Άνω Βιάννου.
- Η κατασκευή νέων Περιφερειακών Ιατρείων σε Κερατόκαμπο και Πεύκο, για την εξυπηρέτηση περιοχών που είναι είτε δύσβατες, είτε τουριστικά επιβαρυμένες.
- Η ιδρυση σταθμού ΕΚΑΒ στον Δήμο Βιάννου, ως αναγκαία προϋπόθεση για την αποτελεσματική διακομιδή ασθενών, ειδικά μετά την αναπτυξιακή πίεση που θα ασκείται στην περιοχή από το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι Πεδιάδος.
- Το επόμενο διάστημα αναμένουμε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, ευελπιστώντας στην επιλυση των προβλημάτων. Γιατί η ανθρώπινη ζωή ειναι πάνω απ'όλα και δεν μπορεί εν έτη 2025 να συζητάμε ακόμη για τα αυτονόητα...