Βούλευμα καταπέλτης για τον συζυγοκτόνο της Σητείας
Καταπέλτης είναι το βούλευμα για τον 36χρονο Λασιθιώτη, είχε στραγγαλίσει τη εν διαστάσει γυναίκα του μέσα στο σπίτι της μητέρας της στη Σητεία, όπου είχε μετακομίσει με τα δύο τους παιδιά 18 και 6 μηνών, από τα Χριστούγεννα του 2018 εξαιτίας των εντάσεων στη σχέση τους.
Ο 36χρονος παραπέμπεται σε δίκη με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, κατοχή φαρμακευτικών σκευασμάτων χωρίς ιατρική συνταγή.
Η δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης μητέρας, δήλωσε στο star.gr:
«Απορρίφθηκε το αίτημα του κατηγορούμενου για αποφυλάκιση και παραπέμπεται να δικαστεί στο Αρμόδιο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε χρόνο που θα προσδιορισθεί προσεχώς. Στο δικαστήριο θα κληθεί ο κατηγορούμενος να απαντήσει γιατί σκότωσε τη σύζυγό του και μητέρα των δύο παιδιών του θα είμαστε εκεί για την υποστήριξη της κατηγορίας και την απόδοσή της δικαιοσύνης».

Το έγκλημα στη Σητεία είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Μάρτυρες της άγριας δολοφονίας ήταν τα ίδια τα παιδιά του ζευγαριού. Ο θάνατος της γυναίκας ήταν ακαριαίος. Την άτυχη 32χρονη βρήκε νεκρή ο αδελφός της, ο οποίος πλησιάζοντας στο σπίτι άκουσε τα δύο μικρά παιδιά να κλαίνε. Η μητέρα του θύματος ήταν εκτός σπιτιού.
Αιτία του στυγερού εγκλήματος φαίνεται ότι ήταν η παθολογική ζήλια...Την προσωρινή επιμέλεια των παιδιών την έχει η γιαγιά τους. Αυτό που ζητά είναι να μείνουν τα παιδιά στην αγκαλιά της για να τα μεγαλώσει. Στις 2 Οκτωβρίου το δικαστήριο θα αποφασίσει ποιος θα έχει την οριστική επιμέλεια των παιδιών.