Αναζητούν λύση για το χρέος
Μια «καυτή πατάτα» έχει πέσει στα χέρια του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη και στη Δημοτική Αρχή, με τον ίδιο να αναζητά τρόπους για να διευθετήσει ένα χρέος της τάξης των 3.010.000 ευρώ!
Στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μάλιστα, ο Δήμαρχος έκανε μια περιληπτική ενημέρωση για το θέμα στο Σώμα, επισημαίνοντας πως μέσα στον επόμενο μήνα, θα γίνει προσπάθεια να υπαρξουν θετικές εξελίξεις για τη διαχείριση και διευθέτηση του ζητήματος.
Συμφωνα με πληροφορίες ήδη από τη Δημοτική Αρχή γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις, ώστε να υπάρξει λύση και ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας να μη δεχτεί αυτό το μεγάλο - και διαφαινόμενο - οικονομικό πλήγμα.
Μιλάμε για ένα χρέος που προέκυψε μετά από λάθος χειρισμούς και κωλυσιεργίες σε βάθος χρόνων, με τις πληροφορίες να θέλουν το ζήτημα αυτό να ξεκινά από την εποχή που υφίστατο ακόμη ο καποδιστριακός Δήμος Αρκαλοχωρίου.
Όλα ξεκίνησαν από τη λειτουργία μιας εταιρείας του Δήμου, με το ποσό αυτό να διατίθεται σε αυτήν. Το 2017 μάλιστα - με αποφάσεις που είχαν ψηφιστεί από το τότε Δημοτικό Συμβούλιο- είχε γίνει εκκαθάριση στην εταιρεία αυτή, η οποία έκλεισε τότε, με ένα χρέος που είχε προκύψει από εκκρεμότητες που είχαν να κάνουν με τραπεζικο δάνειο, τα ασφαλιστικά ταμεία και την Εφορία.
Το ποσό τότε ήταν περίπου 2,6 εκ. ευρώ. Από το 2017 φτάσαμε στο σήμερα, όπου με τις προσαυξήσεις έχει πλέον ξεπεράσει τα 3 εκ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο προς την Εφορία οι προσαυξήσεις φτάνουν τις 618.000 ευρώ, ενώ οι προσαυξήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία αγγίζουν τις 300.000 ευρώ.
Επισημαίνεται δε πως πρόκειται για ένα χρέος το οποίο πέρασε στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα γινόταν καταλογισμός ευθυνών σε φυσικά πρόσωπα.