Αναστάτωση από τον σεισμό

Κουνήθηκαν για τα καλά στο Δήμο Βιάννου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, με ισχυρή σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Καθησυχαστικοί ωστόσο εμφανίζονται οι σεισμολόγοι μετά το πρωινό "ξύπνημα" του Εγκέλαδου.
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ “ταρακούνησε” την Κρήτη λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, ενώ έγινε αισθητή στη Βιάννο, προκαλώντας αναστάτωση!
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στα 22 Χλμ. Νότια Νοτιοανατολικά του Ηρακλείου και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 14.9 χλμ και όχι στον υποθαλάσσιο χώρο, γεγονός που έχει τη δική του αξία καθώς έγινε περισσότερο αισθητός στις περισσότερες περιοχές.
Στην ανατολική και νότια περιοχή της Κρήτης, η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή, ενώ δεν αναφέρθηκαν, έως τώρα, ζημιές.
Τρεις ακόμα σεισμικές δονήσεις των οποίων η ένταση δεν ξεπέρασε τα 2,3 Ρίχτερ, καταγράφηκαν μετά τον σεισμό
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές, πλην όμως η επιφανειακή σεισμική δόνηση ανησύχησε τα ξημερώματα όσους την αντιλήφθηκαν.
Σύμφωνα με τον σεισμολόγο, κ. Γεράσιμο Παπαδόπουλο «υπάρχει σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη, στα νότια του Ηρακλείου, με το μεγαλύτερο μέγεθος να είναι στα 4,2 Ρίχτερ. Νομίζω ότι εξακολουθούμε να είμαστε σε φυσιολογικά πλαίσια, δεν έχουμε ξεφύγει από το σύνηθες. Αυτό που ζούμε αυτή την περίοδο είναι μια ύφεση των φαινομένων».