Αλλάζουν τα... φώτα στο λιμάνι

Άρχισε η αντικατάσταση των φθαρμένων φωτιστικών και μπαίνει τέλος στην αγωνία των πολιτών για το... μπλακ άουτ που συχνά επικρατούσε στο όμορφο λιμάνι
Από χθες, εγκαταστάθηκε στο λιμάνι της Άρβης, το κλιμάκιο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, όπως επιβεβαίωσε στο viannitika.gr, ο δήμαρχος Βιάννου, κ. Μηνάς Σταυρακάκης.
Ξεκίνησε, ως εκ τούτου, να δουλεύει αντικαθιστώντας τα παλιά και φθαρμένα φωτιστικά που, τόσους μήνες, είχαν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους διερχόμενους, τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες.
Ο φόβος μεγάλος, κυρίως για τα μικρά παιδιά, που συχνά έπαιζαν στο χώρο και υπήρχε ο κίνδυνος ατυχήματος.
Μέχρι, λοιπόν, να προκηρυχθεί ο νέος διαγωνισμός για να αναλάβει ο εργολάβος από την Αθήνα την αντικατάσταση με τα μόνιμα φωτιστικά σώματα στο λιμάνι, ο ΟΛΗ αποφάσισε, όπως έχουμε ήδη γράψει, να τοποθετήσει προσωρινό φωτισμό επαρκούς κάλυψης για να μη χαθεί χρόνος και, φυσικά, για να αποτραπεί τυχόν ατύχημα.
Παρά τη λαϊκή ρήση "Ούδέν μονιμότερον του προσωρινού" οι επικεφαλής του ΟΛΗ ξεκαθαρίζουν πάντως ότι πρόκειται πράγματι για προσωρινό φωτισμό μέχρι να "κλείσει" το θέμα του διαγωνισμού.
Αναμένεται οριστική λύση και στο μεγάλο πρόβλημα της απάμμωσης του λιμανιού.