Άφαντες οι διαβάσεις
Τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των οδηγών, ώστε να σέβονται επιτέλους τους πεζούς, με τα αποτελέσματα και τα μηνύματα να είναι θετικά, εντούτοις προβληματα και οι παραλείψεις εξακολουθούν να καταγράφονται.
Το viannitika.gr, έκανε μια περιήγηση στην πόλη του Ηρακλείου, στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, διαπιστώνοντας πως οι περισσότερες διαβάσεις, είναι στην καλύτερη περίπτωση μισοσβησμένες.
Σε ουκ ολίγα σημεία, οι διαβάσεις δε φαίνονται καθόλου, με συνέπεια, άλλοι οδηγοί να μην σταματούν στα σημεία βλέποντας πεζούς να ετοιμάζονται να διασχίσουν το δρόμο και άλλοι να σταματούν, επειδή... θυμούνται απλώς ότι εκεί κάποια στιγμή υπηρχε διάβαση πεζών.
Μπορεί να αντιληφθεί κανεις βέβαια, τον κίνδυνο που ελλοχεύει σε μια τέτοια κατάσταση. Να πάει να διασχίσει κάποιος πεζός το δρόμο περνώντας τη διάβαση που μετά βίας αχνοφαίνεται, τη στιγμή που κάποιος οδηγός περάσει και δεν σταματήσει, θεωρώντας ότι έχει προτεραιότητα.
Δείτε κάποια απο τα πολυσύχναστα σημεία του Ηρακλείου, στα οποία οι διαβάσεις πρέπει οπωσδήποτε να «φρεσκαριστούν»:


(Οδός Αγίου Μηνά)

(Πλατεία Κορνάρου)

(Συμβολή οδών Έβανς και Αβέρωφ)


(Λεωφόρος Καλοκαιρινού)

(Χανιώπορτα)