Ξεκίνησαν το κλάδεμα...
Σε άλλες περιοχές του νησιού η ελαιοκομιδή είναι σε εξέλιξη. Σε κάποιες όμως, η καταστροφή ήταν τέτοια ώστε οι ελαιοπαραγωγοί δεν έπιασαν καθόλου τα ραβδιστικά τους μηχανήματα.
Η καταστροφή της παραγωγής είναι τόσο μεγάλη που κυριολεκτικά, σε λιόφυτα δεν έχει μείνει ελαιόκαρπος πάνω στα δέντρα. Ο δάκος, το γλοιοσπόριο και οι καιρικές συνθήκες οδήγησαν σε αυτή τη ζημια, η οποία για κάποιους είναι η δεύτερη ή η τρίτη στη σειρά που καταγράφεται.
«Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, στα λιόφυτα της περιοχης η κατασταση είναι απογοητευική. Σε κάποια από τα δικά μου δε θα πάω για δεύτερη χρονιά να ραβδίσω, γιατί όλες οι ελιές είναι πεσμένες στο χώμα. Η απογοήτευση είναι μεγάλη», αναφέρει αγρότης απο την περιοχή του Αρκαλοχωρίου.
Ο ίδιος συνεχιζει λέγοντας ότι σε σημεία όπως στο Γάσι, οι ελιές είναι στο χώμα. «Αντί για τη βέργα, έπιασα το κλαδευτήρι και ξεκίνησα το κλάδεμα των ελιών. Πραγματικά, οι ανθρωποι που στηρίζονται στη μονοκαλλιέργεια, αυτή της ελιάς, βρίσκονται σε απόγνωση», καταλήγει ο αγρότης.