Ξανά νερό, αλλά κανονικό!
Είτε κατόπιν εργασιών, είτε λόγω του .. καιρού, το αποτέλεσμα είναι ένα! Το νερό που φτάνει στα σπίτια των κατοίκων στον Επάνω Πεύκο του Δήμου Βιάννου είναι όπως πρέπει να είναι
Ικανοποίηση σκόρπισε στους κατοίκους του Πεύκου στο δήμο Βιάννου, η εξέλιξη με το νερό που φτάνει στις βρύσες των σπιτιών τους, εκτιμώντας ότι μάλλον πρόκειται για εργασίες που ξεκίνησαν με στόχο την υπογειοποίηση του δικτύου ύδρευσης στο χωριό μετά τις διαμαρτυρίες για το "καυτό" νερό!
Όπως εδώ και αρκετές ημέρες, είχαμε γράψει, περίπου 20 οικογένειες που επισκέφθηκαν την πατρίδα τους στο δήμο Βιάννου, για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σοβαρότατο πρόβλημα αφού στις βρύσες τους έφτανε "καυτό" νερό.
Αυτό έγινε γιατί πολύ απλά η υπογειοποίηση του νέου δικτύου ύδρευσης δεν ολοκληρώθηκε σε όλο το χωριό με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του Επάνω Πεύκου να μην μπορούν ούτε να καταναλώσουν το συγκεκριμένο νερό ούτε και να το χρησιμοποιήσουν για ένα μπάνιο. Κι αυτό γιατί, ουσιαστικά, το νερό αυτό έρρε σε ένα δίκτυο εκτεθειμένο στις υψηλές θερμοκρασίες και έφτανε ... βραστό στα σπίτια!
Κάποιοι αναγκάστηκαν να μετακινηθούν για τις ημέρες των διακοπών τους με τα παιδιά, τα εγγόνια και τους ηλικιωμένους γονείς τους, σε κοντινό ξενοδοχείο. Σε κάθε περίπτωση οι διαμαρτυρίες και τα παράπονα ήταν πολλά και η κατάσταση αφόρητη.
Οι κάτοικοι μάλιστα συγκέντρωσαν και υπογραφές, επιζητώντας μια συνάντηση με τον ίδιο τον δήμαρχο, προκειμένου να τους ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Τι πρόκειται να κάνει δηλαδή.
Κάτοικοι της περιοχής επικοινώνησαν το τελευταίο 24ωρο με το viannitika.gr, εκφράζοντας τη χαρά τους για το γεγονός ότι εδώ και δύο ημέρες το νερό που τρέχει στα σπίτια τους είναι και πάλι στην κατάλληλη θερμοκρασία.
Ας ελπίσουμε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα παρεμβάσεων κι εργασιών και να ολοκληρωθεί σύντομα για να μην υπάρξει άλλη ταλαιπωρία του κόσμου και να μην είναι αποτέλεσμα του καιρού, καθώς εδώ και λίγες ημέρες ο καύσωνας έδωσε τη θέση του σε πιο ... κανονικές για την εποχή συνθήκες.