Σε αδιέξοδο οι μουσικοί

Την ώρα που τα επιδημιολογικά στοιχεία εμφανίζονται σαφώς βελτιωμένα στην ΠΕ Ηρακλείου, το κράτος αποφάσισε να παρατείνει τους περιορισμούς με την απαγόρευση της μουσικής και των μετακινήσεων τη νύχτα, οδηγώντας τους καλλιτέχνες - μεταξύ των άλλων - στην ανεργία
Μπροστά σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο βρίσκονται πολλοί καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο νομό Ηρακλείου και, για άλλη μία φορά μετά το πολύμηνο λοκντάουν που "εξαφάνισε" αρκετές θέσεις εργασίας, τώρα είναι αντιμέτωποι με μία νέα πραγματικότητα...
Περιορισμοί στην εστίαση όπως είναι γνωστό, στην Περιφερειακή Ενότητα του Ηρακλείου, με 24ωρη απαγόρευση της μουσικής και απαγόρευση των μετακινήσεων από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί, συνθέτουν το σκηνικό.
Οι ίδιοι ανήμποροι να αντιδράσουν, προσπαθούν να δουν πώς θα κατορθώσουν να τα βγάλουν πέρα. Παλεύουν με νύχια και με δόντια να μην αλλάξουν επάγγελμα. Για πολλούς δεν είναι εύκολο. Άλλοι πάλι, αναγκάστηκαν να αλλάξουν προσωρινά δουλειά.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του παραρτήματος Κρήτης του Πανελλήνιου Συλλόγου Μουσικών, κ. Νίκος Καραμανωλάκης, το πιο εξωφρενικό από όλα είναι ότι την ώρα που η επιδημιολογική εικόνα στην Περιφερειακή μας ενότητα εμφανίζεται σαφώς βελτιωμένη σε σύγκριση με άλλες περιοχές, το Ηράκλειο παραμένει στο "κόκκινο" και η Πολιτεία αποφάσισε παράταση του μίνι λοκντάουν, που όπως μας είπε "Μόνο μίνι δεν είναι..."!
"Ίσα ίσα προλάβαμε να δουλέψουμε 1-2 μήνες, όπως όπως κι αυτούς, και τώρα εδώ κι ένα μήνα πάλι έχουμε προβλήματα με ένα αδικαιολόγητο και αναιτιολόγητο λοκντάουν!", συνέχισε αγανακτισμένος.
Εκπρόσωποι του κλάδου στο Ηράκλειο, αξίζει να σημειωθεί, ότι έχουν κατ' επανάληψη ζητήσει από την Περιφέρεια Κρήτης και τους βουλευτές να τους στηρίξουν και να μεταφέρουν το δίκαιο αίτημά τους για να βγει η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου από το καθεστώς των περιορισμών.
Όπως υποστήριξε ο ίδιος, φέτος, οι εκδηλώσεις μειώθηκαν στο μισό (!) και οι ίδιοι είναι αναγκασμένοι να βλέπουν το ... παράδοξο, δηλαδή όπως εξήγησε " Δίπλα μας να γίνεται γάμος και η μουσική, δικαιολογημένα να παίζει αλλά εμείς στο μαγαζί όπου εργαζόμαστε να μην μπορούμε να βγάλουμε το μεροκάματο"...
Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που αναγκάζονται να μεταβούν στο γειτονικό Λασίθι - όπου δεν υπάρχουν περιορισμοί - για να παίξουν σε γλέντια κι εκδηλώσεις ενώ "βλέπουν" μπροστά τους έναν εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα.
"Πολλοί συνάδελφοί μας δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες, ούτε τους λογαριασμούς τους, βρίσκονται σε απόγνωση", ανέφερε ο Πρόεδρος των Μουσικών του Ηρακλείου, ξεκαθαρίζοντας ότι εάν δεν υπάρξουν μέτρα στήριξης του κλάδου και άρση των περιορισμών, πολλοί θα φύγουν από το χώρο που τόσο πολύ αγαπούν, σε μία κατεξοχήν τουριστική περιοχή όπως η Κρήτη όπου τα γλέντια και οι εκδηλώσεις έχουν ξεχωριστή θέση στη ζωή όλων...